Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Minder hoofdpijn door het gebruik van adiabatische koeling

Er zijn veel oorzaken te benoemen voor hoofdpijn verschijnselen. Het kan zeker een medische oorzaak hebben maar vaak ligt het ook aan omgevingsfactoren. In een drukke periode met veel stress ervaren mensen vaker hoofdpijn. Houdt er dus zeker rekening mee dat je voldoende tijd en rust neemt zodra je hoofdpijn verschijnselen ervaart. Naast stress zijn er ook andere omgevingsfactoren die hoofdpijn kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan zonnestralen maar ook de luchtvochtigheid kan invloed hebben op hoofdpijn.

De invloed van lucht op je gezondheid

Zoals zojuist benoemd kan lucht in jouw omgeving dus een negatief effect hebben op hoofdpijn. Dit kan komen doordat de lucht wellicht vervuild is door bouwstoffen of uitlaatgassen van auto’s. Mocht je dus in een druk gebied wonen met veel auto’s dan zou de lucht zeker een van de oorzaken van hoofdpijn kunnen zijn. Daarnaast is de luchtvochtigheid ook zeker belangrijk. Als je omgeving een te droge lucht heeft dan is dat vaak een oorzaak voor hoofdpijn klachten.

Adiabatische koeling als hulpmiddel

Voor de zuivering van lucht kan een adiabatische koeling wellicht een oplossing bieden. Adiabatische koelingen werken doormiddel van het laten verdampen van water. Door de verdamping van het water en de toevoer van schone lucht wordt de lucht in jouw omgeving dus gezuiverd. Daarbij zorgt de verdamping ook voor een hoge luchtvochtigheid. Zoals hierboven besproken kan een droge lucht een oorzaak zijn van hoofdpijn. Door gebruik te maken van adiabatische koeling wordt dus zowel de luchtvochtigheid als de zuiverheid verbeterd.

https://duravert-portacool.com/adiabatische-koeling/