Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Zijn je rolluiken stuk? Drie tips om ze te fixen

Heb jij kapotte rolluiken en twijfel je tussen reparatie en nieuwe kopen? In dit artikel helpen we je op weg met het maken van een keuze, en geven we je wat tips om te bepalen wat jij het beste met je kapotte rolluiken kunt doen.

 

Tip 1. Oude rolluiken zijn vaak geen reparatie waard

De eerste tip gaat over hoe oud en hoe versleten je rolluiken zijn. Als je besluit geld te investeren in reparatie van je rolluiken, dan is dit met name de moeite waard als ze ook nog daadwerkelijk wat waard zijn.

In de regel geldt dat hoe ouder je rolluiken zijn, hoe minder ze waard zijn. Maar bij intensief gebruik kan het ook zijn dat ze sneller hun waarde verliezen dan die van iemand die zijn of haar rolluiken minder vaak of minder intensief gebruikt. Ook kan het merk een verschil maken: dure rolluiken zullen in de regel nog langer de moeite waard zijn om te repareren dan goedkopere rolluiken.

 

Tip 2. Maak een schatting van de prijs

Zowel reparatie als de aanschaf van een nieuw rolluik kost geld. Er zijn echter een aantal zaken die bepalen hoeveel geld je in beide scenario’s kwijt bent. Heb je bijvoorbeeld een handmatige of een elektrische bediening? Hoeveel rolluiken heb je? Hoe meer rolluiken je hebt, hoe lager de montagekosten per rolluik zijn bijvoorbeeld.

Het is aan te raden wat bedrijven op te bellen en te vragen naar een prijsindicatie. Bij je inventarisatie voor nieuwe rolluiken is het handig om uit te gaan van rolluiken van een vergelijkbare type en van hetzelfde of een kwalitatief even goed merk. Wat de prijsinventarisatie voor reparatie betreft is het belangrijk om een goed beeld te hebben van wat er exact dient te worden gerepareerd.

 

Tip 3. Repareren kun je ook zelf

Het ligt voor de hand om reparatiebedrijven op te bellen met de vraag hoe ze je kunnen helpen. Maar als je een beetje handig ben is reparatie iets wat je net zo goed zelf kunt doen. Op internet is alle informatie te vinden. En als je onverwacht tegen problemen aanloopt, zijn er ook meerdere forums waar je mensen om advies kunt vragen. Ben je krap bij kas, dan is dit misschien wel je beste optie voor rolluiken reparatie. De kwaliteit is immers vaak net zo goed en je spaart veel geld uit.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluik-reparatie/