Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Wat kunnen rijke mensen allemaal doen als ze niet voor zichzelf leven?

Stel, je wint de lotto. Wat zou je met dat geld doen? Er is vast iemand die deze vraag al eens aan je gesteld heeft. En wat heb je toen geantwoord? Waarschijnlijk iets zoals een huis kopen, of een auto. Maak jij je meer zorgen om je familie en vrienden, dan wil je vast zorgen dat anderen het (ook) goed hebben. In een wereld die steeds sterker veranderd en onder druk staat door bijvoorbeeld klimaatverandering, zijn er ook steeds meer mensen die problemen willen oplossen met geld. Problemen die sommige mensen, als ze iets zouden doen met al hun geld, in hun eentje zouden kunnen oplossen.

Het vermogen van Lil’ Kleine

Waar bekende mensen in Nederland misschien niet enorm bulken van het geld hebben ze toch wel genoeg om al iets te kunnen betekenen. Het vermogen van Lil Kleine loopt in de miljoenen omdat hij per maand al snel zo’n 60.000 tot 150.000 euro verdiend. Laten we zeggen dat hij drie miljoen heeft op het moment (waarschijnlijk meer). Buiten het onderhoud dat voor bomen gedaan moet worden wordt er vaak gezegd dat je voor 1 euro een boom kunt planten. Dat zijn drie miljoen bomen. Sommige milieuonvriendelijke bedrijven zouden dit alleen al vanuit zichzelf mogen doen om te compenseren wat ze stukmaken.

Wat zou jij doen als je Jeff Bezos was?    

Jeff Bezos heeft een vermogen van zo’n 206.000.000.000 dollar. Hij is onlangs in het nieuws gekomen omdat hij besloten had om naar de ruimte te vliegen, en bij het landen zijn werknemers en klanten bedankte ‘omdat zij dit mogelijk hadden gemaakt’. Een beetje een rare uitspraak als je bedenkt dat Jeff Bezos ook in het nieuws is gekomen omdat hij werknemers van Amazon niet goed behandeld. Hij zit op een troon van geld die de wereld kan veranderen. Duurzame projecten, complete dammen die overstromingen tegenhouden, een genezing voor kanker. Al deze dingen en meer en meneer doet er niets mee. Wat zou jij doen met zoveel geld?

https://nieuwsbeest.nl/het-vermogen-van-lil-kleine/