Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Sneeuwkettingen regels per land

In Europa is er geen eenduidige regelgeving als het aankomt op winterbanden en sneeuwkettingen. Dat is eigenlijk ook wel logisch aangezien er veel verschil is in weersomstandigheden per land. In Nederland zijn de winters over het algemeen niet heel extreem, daarom is het in Nederland ook niet verplicht om winterbanden of sneeuwkettingen te monteren in de winter.

Verplicht in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk etc.

In een groot aantal bekende wintersportlanden is het verplicht om winterbanden te hebben op je auto. In sommige landen is dit binnen bepaalde periodes verplicht en in andere landen is dit pas verplicht bij bepaalde weersomstandigheden. In diezelfde landen is het meestal ook verplicht om sneeuwkettingen bij je te hebben of te monteren op plekken waar dit staat aangegeven. Raadpleeg het internet dus goed voordat je op vakantie gaat zodat je weet wat verplicht is voor jouw reis.

Sneeuwkettingen Zwitserland, Italië niet verplicht

Er zijn ook bekende wintersportlanden waarbij winterbanden of sneeuwkettingen niet verplicht zijn. Zo zijn sneeuwkettingen Zwitserland en Italië niet verplicht. Toch is het verstandig om ze wel mee te nemen als je op wintersport gaat. Ondanks dat het niet verplicht is kunnen ze wel heel goed van pas komen op het moment dat er veel sneeuw op de weg ligt. Vergeet ook zeker niet je winterbanden te monteren voor je aan je reis begint, ook al is het niet verplicht. Winterbanden zorgen er namelijk voor dat je extra grip hebt op wegen die erg koud of nat zijn. Dit is dus een stuk veiliger dan rijden met je zomerbanden.

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/Sneeuwkettingenkopen-BLOG