Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Je tuin opnieuw inrichten

Het is herfst en dat is een goed moment om in de tuin te werken. Als je in de zomer had gedacht aan bepaalde veranderingen die je zou willen uitvoeren aan de tuin, is nu de beste tijd om dit te doen. Nu staat er namelijk niet meer veel in de bloei, maar is de grond ook nog goed bewerkbaar. In deze blog gaan we je door deze klus heen werken.

Maak een plan

Je hebt vast al een idee hoe je het wilt, anders wilde je niets veranderen. Maar nu is het tijd om een duidelijk plan uit te werken. Het beste is om dit uit te tekenen. Probeer zoveel mogelijk elementen uit je bestaande tuin te bewaren als dat mogelijk is, dat zal een heleboel werk besparen.

Maak de tuin vrij

De volgende stap is het opruimen van de tuin. Alle tuinmeubels, speelgoed en andere losse dingen moeten nu even worden opgeruimd zodat je een goed overzicht krijgt.

Dan ga je de grond vrijmaken. Wil je beplanting veranderen? Verwijder dan alle planten die je niet meer wilt of maak de plekken vrij waar je verandering aan wilt brengen. Het kan zijn dat je hiervoor tegels of hout moet verwijderen. Daarom kun je dan het beste een container huren houten. Door een container te huren houten kun je gemakkelijk alles in één keer laten afvoeren, in plaats van veel tijd en benzine te besteden aan ritjes naar het milieupark.

Ga je betegeling veranderen? Bekijk dan welk materiaal je hier het beste voor kunt gebruiken en huur dit materiaal voor een weekend. Zo kun je in één keer je hele tuin bodem afwerken.

Beplanting

Het is nu herfst en dat is de ideale tijd om bomen en struiken te planten. Ook bloembollen kunnen op dit moment de grond in. Voor eenjarige planten kun je het beste wachten tot het voorjaar.

Zorg dat je de bodem goed verrijkt met nieuwe tuinaarde, voeding, mest of compost voordat je de planten gaat planten. 

https://afvalcontainerskorevaar.nl/container-huren-houten/