Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Giethoorn, Hollands Venetië in Overijssel

Als je wel eens in Venetië bent geweest dan weet je dat je daar vrijwel alles varend doet. Toeristen worden er rondgevaren in de karakteristieke gondels. Maar als je Italië te ver reizen vindt dan kun je voor een vergelijkbaar dagje uit ook gewoon in Nederland terecht. Giethoorn draagt met enige trots de bijnaam “Hollands Venetië”. Want ook in dit dorp is water, heel veel water. Om die reden zijn er geen wegen aangelegd maar gaat al het vervoer per boot. Er is één weg, maar die is alleen geschikt voor fietsers en voetgangers. Toeristen kunnen in Giethoorn een boot hurenvoor een mooie vaartocht door het dorp. De dorpsbewoners hebben allemaal hun eigen boot om zich te verplaatsen. 

Elektrische boten huren

De boten die in Giethoorn worden verhuurd zijn vandaag de dag allemaal elektrisch. De tijd dat je met een rokende en lawaaiige motor voer is voorbij. De motoren zijn daardoor ook zeer milieuvriendelijk en het varen is kinderlijk eenvoudig. Op de website van Punterwerf.com vind je alle benodigde informatie als je Giethoorn met een bezoek wilt vereren. Het besturen van de boot kan zonder vaarbewijs. Wel moet je hiervoor minimaal 18 jaar oud zijn. 

Een boot regel je gewoon online

Voor de huur van een boot hoef je niet in de rij te staan in de hoop dat je nog op tijd bent. Want dat regel je gewoon online. Kies de dag waarop je Hollands Venetië wilt bezoeken en geef aan voor hoe lang je een boot wilt huren. Een punter is geschikt voor maximaal 6 personen. Ben je met een groter gezelschap dan is het uiteraard mogelijk om twee of meer boten te reserveren. Je reservering wordt bevestigd per e-mail. Bij aankomst in Giethoorn ligt je boot klaar en kun je direct het water op.