Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Wat heb je nodig om een voetbalgoal te maken?

Lekker de voetbal laten rollen over het grasveld in de buurt en een mooi doelpunt maken. Daarmee kunnen nog steeds heel veel kinderen zich heerlijk uitleven en misschien ook nog wel menig ouder die nog steeds graag een balletje trapt. Alleen niet elk grasveld heeft een voetbalgoal. Wil je houten goal maken? Dan zijn dit de dingen waar je aan moet denken.

Het juiste gereedschap

Het belangrijkste van een houten goal maken is dat je het juiste gereedschap hebt om mee te werken. Niet voor niets zegt men ‘goed gereedschap is het halve werk’. Doe daar dus je voordeel mee en zorg voor goed gereedschap. Voor een houten goal zijn er een aantal dingen essentieel.

Je hebt ten eerste hout, een elektrische telescopische verstekzaag en ook een werkbank met spanklem nodig. Met de spanklem aan de werkbank maak het hout vast. Hierdoor heb je een goede grip en blijft het hout goed liggen. Vervolgens zaag je met de elektrische telescopische verstekzaag het hout, zodat de latten de juiste afmetingen krijgen.

Om de balken met elkaar te verbinden heb je een schroef- klopboormachine nodig en de juiste schroeven. Het liefst gebruik je een schroef- klopboormachine van 18 tot 20 Volt.

Als laatste heb je een net nodig en een nietpistool. Met het nietpistool kun je het net overspannen.

Voetbalgoal kopen

Ben je een beetje handig en heb je al bijna al bijna al het gereedschap dan is een houten goal maken goed mogelijk. Alleen de vraag is ook dan nog, is dat de moeite en tijd waard? Tegenwoordig is een voetbalgoal niet zo heel erg duur en kun je er wellicht beter gewoon een voetbalgoal kopen. Hoe dan ook is een voetbalgoal natuurlijk een leuke aanwinst en zorgt het voor heel veel speelplezier. In dat opzicht is zowel een voetbalgoal maken als kopen, altijd de moeite waard.