Hyvesblog
Image default
Bedrijven

De aankopen die een lockdown zomer hebben gemaakt

Nederlanders en vakantie. We zijn er dol op! De gemiddelde Nederlander is een (te) harde werker die dolblij is wanneer het tijd is voor vakantie. Het was dus extra zuur de afgelopen jaren dat we een zomer dicht bij huis moesten vieren. Vakantieparken maakten gretig misbruik van de grote vraag naar een weekje weg kunnen gaan en vrijwel alles was volgeboekt. Ook was er de nuchtere Nederlander die in eigen tuin vakantie ging vieren. Hier werd dan weer op ingehaakt met reclamefilmpjes door onder andere de Jumbo. Hoe is men de Nederlandse lockdownzomer doorgekomen en wat is er gekocht voor de eigen tuin?

Barbecue

Dé klassieker blijft toch wel met stipt de barbecue. Je kunt het bij elke eerste “zomerdag” ruiken want er is altijd die ene enthousiaste buurman die er meteen mee begint. Menig barbecue is dan ook gekocht voor de lockdown zomer. Net zoals in de winter gourmetten leuk is, is barbecue ook meer dan alleen maar eten. Het staat gelijk aan gezelligheid, een activiteit die je met meerdere mensen kunt doen. Niet zo raar dat mensen het dus verlangend aankopen in een periode dat ze het zonder extra gezelschap moeten doen.

Zwembad

Wordt het warmer dan ongeveer 20 graden, dan stijgt de vraag naar zwembaden ook gigantisch. Er zijn mensen die een zwembad wilden laten aanleggen maar door de gigantische vraag erachter kwamen dat het niet meer voor de zomer zou gaan lukken. Een opblaasbadje dan maar? Maar welke moet je dan kopen, want de meeste zijn niet zo groot. Een container die is omgebouwd naar een zwembad wellicht? Als je er ruimte voor hebt is het zo’n slecht idee nog niet! Ook de jacuzzi en het bubbelbad mogen niet ontbreken.

Hangmat

Om de legendarische drie van de zomer af te maken mag een hangmat natuurlijk ook niet ontbreken. Relatief goedkoop al te krijgen en in veel maten en kleuren te krijgen is het een heerlijke plek om te liggen. Bindt hem vast aan twee bomen of koop een hangmatstandaard. Ook de varianten van bijvoorbeeld de Xenos, de hangstoelen, zijn veel verspreid en op meerdere plekken te krijgen. Een plekje om in de zon te hangen is in elke tuin ideaal.

https://outathome.com/nl/barbecue