Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Hoe bepaal je wat de moeite waard is om te zien?

Als je vroeger met je ouders op vakantie ging, dan ken je het vast wel. Jij wilde gewoon lekker zwemmen, maar nee hoor. Papa en mama wilde per se naar de vele toeristische trekpleisters in de buurt, want dat ene kerkje was zó bijzonder, dat moest je gezien hebben. Ellenlange museumpreken over de tweede wereldoorlog, een sculptuur die je helemaal niets deed, noem het maar op. Later ben je misschien sommige van deze dingen meer gaan waarderen, maar hoe bepaal je nou wat echt de moeite waard is?

Bezienswaardigheden (in) Europa

Ga je op zoek naar bezienswaardigheden in Europa, dan kom je al snel uit op bijvoorbeeld oude architectuur in Rome, de wallen in Amsterdam, de Eiffeltoren in Frankrijk, en ga zo maar door. Het kan zijn dat je speciaal voor bezienswaardigheden een city trip gaat plannen, maar ga je niet op zoek naar bezienswaardigheden in Europa, dan ga je vooral kijken wat er in de buurt van je vakantiebestemming te doen is. Vanaf dat moment komt het vooral aan op wat voor persoon je bent en wat je wilt doen.

Wat voor persoon ben je?

Als je van bezichtigingen houdt dan hangt dit vaak van twee dingen af. Je werk/interesses in het dagelijks leven, en je persoonlijke interesses of activiteiten. Zo zul je als actieveling eerder geneigd zijn een mountainbike pad te gaan bereiden dan meerdere musea af te struinen. Bij bezichtigingen geef je hiermee de voorkeur aan de thematiek die dicht bij je ligt. Ben je erg nerdy dan zal je eerder naar het stripboek museum in Antwerpen gaan dan wanneer je onder de indruk bent van leger memorabilia.

Wat kun je waar doen

Ook unieke dingen plekken zullen het verschil maken. Als je iets (soortgelijks) ook in Nederland kunt vinden, dan ga je er op vakantie niet snel naar op zoek. Dit is wellicht de aller makkelijkste filter om te beslissen wat je wilt gaan doen als je meerdere keuzes hebt. Tenzij je natuurlijk verwachtingen hebt van het buitenland als het op kwaliteit aankomt. Zo zul je in andere landen betere dierentuinen vinden dan in Nederland, en dat kan een goede reden zijn om alsnog te gaan. Ook bijvoorbeeld de gelokaliseerde rommelmarkt kan er heel anders uitzien dan in eigen land.

https://www.bezienswaardighedenin.nl/europa/