Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Een tuin die een leven lang meegaat

Het verbouwen van je tuin kost vaak veel geld en moeite. Het zou dan ook fijn zijn als de verbouwingen die je doet voor de rest van je leven in stand kunnen blijven gehouden. Door de goede keuzes te maken tijdens een verbouwing van je tuin kun je er voor zorgen dat je je tuin maar één keer in je leven hoeft te verbouwen.

Zorg voor een tuin met weinig onderhoud

Een tuin met weinig onderhoud betekent ook dat je tuin niet snel lelijk of kapot zal gaan als je er even een tijdje niet naar omkijkt. Als je bijvoorbeeld een tuin hebt met heel veel bloemen en planten die maar kort bloeien, ben je vaak bezig met water geven en het planten van nieuwe planten. Als je kiest voor een tuin met vaste planten en veel tegels heb je minder onderhoud aan je tuin. Hierdoor is de kans ook groot dat je tuin lang meegaat zonder dat je er veel moeite voor moet doen. Een tuin met veel gras zorgt bijvoorbeeld voor een stuk meer onderhoud. Als je dit een aantal weken niet doet kan je tuin er al gelijk een stuk minder mooi uitzien. 

Maak de goede materiaalkeuze

De juiste materialen kiezen is belangrijk voor de levensduur van je tuin. Denk bijvoorbeeld bij het uitkiezen van je tuinmeubels aan de levensduur van deze producten. Een tuinmeubel van steigerhout heeft bijvoorbeeld een erg lange levensduur. Als de meubels onder een afdak staan is de levensduur eigenlijk onbeperkt. Mocht je geen afdak hebben en staan je steigerhouten meubels in weer en wind buiten, dan is de levensduur gemiddeld zo’n 15 jaar. Wel heb je meer onderhoud aan je tuinmeubelen in het geval dat ze altijd buiten staan zonder overkapping. Je dient ze dan dus regelmatig schoon te maken om de levensduur te verlengen. Ook bij het soort materiaal dat je bijvoorbeeld gebruikt voor je schutting of tegels is het belangrijk dat je kiest voor een materiaal met weinig onderhoud en een hoge levensduur.

http://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/