Hyvesblog
Image default
Woning en Tuin

Veiligheidsslot in je deur

De grootste kwetsbaarheid is de voordeur. De bouten en sloten moeten zoveel mogelijk weerstand bieden in combinatie met een overeenkomstige deur in geval van inbraakpoging. Om een breekijzer of beitel te kunnen weerstaan, is het mogelijk om stabiele deurschilden of inbraakwerende cilindersloten te monteren. (zie artikel over veiligheidsbouten voor de deur.) 
Extra veiligheidssloten bieden extra stabiliteit en maken de bescherming compleet. Afhankelijk van de omstandigheden – zowel structureel als portemonneegebonden – zijn er verschillende mogelijkheden om de weerstand van de deuren te verhogen door ze achteraf te monteren. De criteria hiervoor zijn ontwikkeld en vastgelegd poltiekeurmerk veilg wonen.
 
Deze technische producten worden op verzoek getest door skg. Hun standaard gaat vaak verder dan de DIN-norm. Als u uw deur extra wilt beveiligen, moeten de veiligheidsproducten ten minste voldoen aan de DIN-norm. Producten volgens VdS-vereisten, die herkenbaar zijn aan een klein VdS-symbool, zouden beter zijn.

 

Deurbeveiliging van het misbruik van de deur

Het merk Abus biedt u vele mogelijkheden om deuren extra te beveiligen of om beveiligde basiselementen te gebruiken. Deze basisuitrusting omvat deursloten zoals veiligheidssluitplaten met muurankers, maar ook stevige pengatsloten en/of deurcilinders met een veiligheidskaart. De professionele installatie is echter de basisbouwsteen voor een veilige deur. Een extra ABUS-deurbeveiliging, zoals pantsersluitingen of extra sloten en scharnierzijdebeveiligingen, vergroten de beschermingsomvang.
 
Voorwaarde voor deze mechanische veiligheidsvoorzieningen en de installatie ervan is echter een stabiele deurconstructie. Abus biedt ook speciale beveiligingsoplossingen voor automatische deuren, zoals die in warenhuizen.

 

Kerntrekbeslag

Door hun stevigheid werken ze als een afschrikmiddel voor inbrekers, omdat er veel meer tijd nodig is om ze te overwinnen. Kerntrek beslag is  betaalbaar en zeer effectief. Deze gepantserde bout kan op alle deuren van hout, metaal of zelfs kunststof worden gemonteerd. Bovendien heeft het een elegant design, zijn roestvrijstalen look maakt dit compleet.

De deuren zijn van binnen en buiten gesloten voor een optimale bescherming. Deze gepantserde bout kan worden gemonteerd op deuren met een breedte van 735 tot 1030 mm en geldt voor deuren volgens DIN links of rechts. Wanneer de sleutel van binnen of van buiten wordt bediend, grijpen de twee bouten in de slotkasten, die stevig verankerd zijn aan het metselwerk. Als gepantserde bouttest – testwinnaar overtuigt hij met een VdS-klasse B-cilinder V 410 met geïntegreerde trekbeveiliging. Ondanks het slanke ontwerp biedt het een hoge mate van stabiliteit en veiligheid.