Hyvesblog
Image default
Woning en Tuin

Velux dakramen

Velux dakramen zijn de keuze voor schuine daken en hun ramen. Velux heeft jarenlange ervaring met schuine daken en vooral met ramen daarin plaatsen. Velux dakramen zijn in de loop der tijd ook verder ontwikkeld. Waar je vroeger één enkel ontwerp had voor één formaat, heb je nu veel meer opties. De meeste ramen kunnen dus ook aangepast worden aan het formaat dat jij wil of nodig hebt. Zo heb je meer invloed op je dakramen en met name op het licht dat binnenkomt. De klassieker onder de Velux dakramen is het tuimelvenster.

Varianten

Er is een nieuwe variant op het tuimelvenster, namelijk het uitzettuimelvenster. Een dakraam dat naar buiten toe opent zonder daarbij ook naar binnen te kantelen. Je kunt je Velux dakramen ook elektrisch bedienbaar kiezen. Wie groter wil, kan een daglichtsysteem overwegen. Dit zijn meerdere ramen bij elkaar, zodat er meer licht de ruimte inkomt. Of kies voor een 3-in-1 of 2-in-1 dakraam van Velux. Daarnaast is er de mogelijkheid om het gevoel van een balkon te krijgen, zonder een balkon te hebben, met het balkonvenster. Met het dakterrasvenster krijg je via je dakraam toegang tot je dak.

Verbouwen of vervangen

Je kunt natuurlijk bij je verbouwing besluiten om Velux dakramen te installeren. Misschien heeft je dak nog geen ramen en wil je die wel, om meer licht in huis te krijgen. Daar zijn Velux dakramen ideaal voor. Maar je kunt natuurlijk ook je bestaande Velux dakramen vervangen door een nieuwe variant die je misschien beter vindt staan of passen bij je woning.