Hyvesblog
Image default
Woning en Tuin

3 redenen om voor een LVT-vloer te kiezen

Luxe vinyltegels worden veelvuldig gebruikt. Vinyl voelt zacht en warm aan vergeleken met andere vloersoorten en de tegels zijn makkelijker aan te leggen dan hout, beton of een rolvloer. Ook is over de jaren de kwaliteit van vinyl steeds beter geworden. Er zijn dus veel redenen om voor vinyltegels te kiezen. We lichten er hier een paar uit.

Het is voordelig

Een hoge kwaliteit vinyl vloer is nog steeds goed betaalbaar. Vinyltegels kosten gemiddeld rond de 31 euro per vierkante meter. Bovendien zijn de legkosten heel wat lager, omdat vinyltegels makkelijker te leggen zijn. Zelf je LVT-vloer installeren verkleint de kosten nog verder. Ook op andere manieren zijn vinyltegels voordeliger: ze gaan lang mee, zijn vochtbestendig en hebben weinig onderhoud nodig. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar ben je ook minder tijd aan je vloer kwijt.

Het is veelzijdig

Zoek je een vloer die perfect past bij de kleuren en sfeer van jouw interieur? Goed nieuws: LVT-vloeren zijn in allerlei uiteenlopende designs verkrijgbaar. Zo kun je vinyltegels kopen met mooie nabootsingen van hout, steen of andere materialen. Met vinyl is het makkelijk om de juiste look te creëren die bij jouw woning past. De vochtbestendigheid maakt vinyl bovendien geschikt voor iedere kamer van jouw huis, ook de keuken, badkamer en WC.

Het is gemakkelijk

De tegels van een LVT-vloer maken gebruik van een tand-groef kliksysteem. Hierdoor klikken ze makkelijk in elkaar en dit maakt de vloer bijzonder simpel om zelf te installeren. Je kunt ze zelfs boven jouw bestaande vloer plaatsen. En wil je de vloer weer afbreken, dan is dat ook makkelijker, omdat de tegels niet zijn vastgelijmd. Het onderhoud van vinyltegels is eveneens gemakkelijk. Vinyl is glad en heeft geen speciale behandeling nodig, dus schoonmaken is snel gedaan.

https://www.parket-winkel.be