Hyvesblog
Image default
Woning en Tuin

Een schoorsteenkap voor uw haard kiezen

Wil je je huis verfraaien of je haard beschermen tegen regen of nestelende vogels? De oplossing is een praktische of sierlijk vormgegeven schoorsteenkap!

 

Waarom een schoorsteenkap bestellen?

Een schoorsteenkap, is dat niet iets van vroeger? Ja en nee. De schoorsteenkap is een opzetstuk voor de schoorsteen, die vroeger algemener was dan nu. Het doel ervan is natuurlijk om regen en vogel buiten de schoorsteen – en de haard – te houden. Maar een schoorsteenkap is ook letterlijk de bekroning van je woning. Een mooie kap maakt je huis herkenbaar, heeft extra decoratieve waarde, en maakt je woning aantrekkelijker. En natuurlijk beschermt zo’n kap je schoorsteen tegen de werking van het weer. Een duurzame en stevige kap is bovendien een investering die tientallen jaren lang meegaat.

 

Wat voor soorten kappen zijn er?

Je kan kiezen voor een moderne, no-nonsense kap van RVS. Maar ook een prachtige koperkleurige kap of een vintage roetzwarte kap is mogelijk. Bovendien zijn er extra’s in de handel die een leuke persoonlijke noot aan de kap geven. Voeg een bol, een piek of decoratief gekruld metaalwerk toe. Of plaats een figuur op je kap: een windwijzer met een pijl, haan, galjoen of zelfs een eigen design zijn populaire keuzes. Ook kan je kappen met meerdere verdiepingen en sierlijke spitsen bestellen. Wil je een puur functionele kap? Rechthoekige, piramidale of ronde kappen zonder fratsen zijn robuust en betaalbaar. En heb je last van nestelende vogels, bestel dan een kap met stevig gaas.

 

Wat je behoefte ook is – je vindt hier zonder twijfel de ideale schoorsteenkap. Blader door de producten op deze pagina en vind direct de kap die bij jouw huis past!