Hyvesblog
Image default
Mobiliteit

Waarom zou je een MP3 motor kopen?

Een MP3 motor is geen motor om muziek mee af te spelen, al kun je uiteraard naar een muziekje luisteren wanneer je over de weg scheurt. Deze motorscooters maken rijden weer leuk, al zal het niet voor iedereen de meest voor de hand liggende optie zijn. Op deze pagina lees je of een MP3 motor voor jou wél een goede keuze is!

 

Wat is een MP3 motor?

Deze motorscooters hebben drie wielen, zo wordt het direct duidelijk waarom het getal 3 in de naam voorkomt. MP is een afkorting van Moto Piaggio, en daar wordt duidelijk om welk merk het gaat. Piaggio is namelijk het bekende bedrijf achter Vespa, Gilera en Derbi, om slechts enkele merken te noemen. Deze MP3 motor is waarschijnlijk wel het meest opvallende voertuig van de Italiaanse fabrikant, die het midden houdt tussen een sportieve scooter en een wendbare auto.

 

Welk rijbewijs heb je nodig voor deze motorscooters?

Dat hangt ervan af wanneer je jouw rijbewijs hebt gehaald. Wanneer dit voor 1 januari 2013 is geweest mag je met een standaard rijbewijs B voor auto’s rijden op deze scooter, daarna heb je een motorrijbewijs A nodig. Deze motorscooters mogen gewoon op de openbare weg rijden inclusief de snelweg. Je valt niet om bij een verkeerslicht vanwege de elektronische besturing die ervoor zorgt dat het voertuig altijd netjes rechtop blijft staan. In de bochten hel je sportief en toch veilig door. Een helm dragen is verplicht, er is ruim voldoende opbergruimte aanwezig voor zelfs twee helmen.

 

Rijden in de praktijk

Deze motoren bieden een compleet andere ervaring dan je gewend bent van zowel motoren als van een auto, het is een compleet nieuwe manier van rijden. Een mooi voordeeltje is dat je bij een file tussen de auto’s door mag rijden, daar moet uiteraard wel genoeg ruimte voor zijn. Hoewel het zeer vlotte voertuigen zijn zul je er geen race mee winnen, ze zijn niet gemaakt om enorm snel mee te rijden. Dankzij het comfort zul je veel liever relaxed gaan rijden en genieten van de rit, dan blindelings over de A2 racen. Vlot, wendbaar en praktisch, met voldoende ruimte voor twee volwassenen waarmee het voor velen een vervanging voor de auto kan zijn. Met een zuinige motor zullen kilometervreters dus ook flink wat op benzinekosten besparen.

 

Kwaliteit waar je voor moet betalen

Piaggio heeft zichzelf overtroffen met de MP3 motor, dit zijn motorscooters waar de innovatie vanaf druipt. Om ervoor te zorgen dat je lang met plezier zult rijden hangt er wel een behoorlijk prijskaartje aan. De prijzen beginnen bij een kleine 8000 euro en lopen op tot ruim 12.000 euro. Met nog wat extra accessoires kan de prijs nog wat hoger uitvallen. Daarbij moet worden gezegd dat zelfs het ‘goedkope’ model al heel compleet wordt geleverd, en dat je nog steeds onder de prijzen voor auto’s duikt, zeker gezien de luxe die deze scooters je bieden. Met een leasecontract kun je de kosten spreiden, dat rijdt misschien toch wat prettiger.

 

MP3 motor of normale motor?

Voor veel weggebruikers zal dit vervoermiddel naast een auto worden gekocht, voor sommige rijders zal het echt een vervanging zijn. Het vergelijk tussen een auto en dit apparaat is vrij eenvoudig te maken. Wanneer je moet kiezen tussen een traditionele tweewieler en deze driewieler kan de afweging wat lastiger worden. Dat je bij stilstand rechtop blijft staan is reuze handig, de ruimte voor twee personen is ook heel aantrekkelijk. De wendbaarheid doet niet onder voor een motor, en het voelt allemaal een tikkie veiliger tussen al die grote auto’s. Toch zullen er zeker fanatieke motorrijders zijn die echt liever op twee wielen rijden met een meer traditionele motor, gelukkig is Piaggio daar ook heel goed in!