Hyvesblog
Image default
Business / Marketing and Advertising

Specialist in spuitgieten

HSV TMP is een van de meest toonaangevende Europese producenten van kunststof producten. Onze ervaring van meer dan tien jaar met de ontwikkeling van kunststof onderdelen en onze enorme kennis van de daarvoor benodigde materialen en technieken zetten we dolgraag in voor het waarmaken van uw productideeën.

Wat is spuitgieten?

Spuitgieten is een methode om grote hoeveelheden kunststof producten op een snelle, betrouwbare en kosteneffectieve manier te produceren. Deze productiemethode is de meest gebruikte methode wanneer het gaat over het creëren van plastic producten en onderdelen. Maar hoe werkt het eigenlijk? De machine werkt als een soort pers. Vloeibaar plastic wordt in een matrijs gespoten, een soort mal. Deze matrijs wordt vervolgens door de machine met volle kracht gesloten en stabiel gehouden. Nu pas gaat de cyclus echt van start, want op dat moment wordt de machine gevuld met granulaat. Dit wordt in de cilinder gespoten, waarin het wordt verhit tot het materiaal vloeibaar is. De schroef in de cilinder perst het materiaal samen en injecteert het in de holte van de matrijs. Wanneer deze helemaal vol is, wordt door de machine stevige druk gehouden. Zo wordt materiaalkrimp tegengegaan. Vervolgens draait de schroef terug voor een volgende opname van granulaat in de cilinder. Het product in de matrijs koelt af en wanneer de temperatuur van het product laag genoeg is drukken uitdrukpennen het product uit de machine. 

Verschillende soorten machines

Er zijn verschillende soorten machines. De een kan meer sluitdruk geven dan de ander. Deze druk houdt de matrijs tijdens het proces gesloten. De druk is erg belangrijk, omdat deze hoog genoeg moet zijn om de matrijs dicht te houden tijdens het inspuiten van het vloeibare plastic om problemen tijdens het produceren te voorkomen. De hoeveelheid druk die u nodig heeft voor uw product hangt af van de grootte van het product en het aantal holtes in de matrijs. Daarnaast heeft ruw materiaal ook net iets meer druk nodig om de matrijs succesvol te vullen. 

Spuitgieten door HSV TMP

Bij HSV TMP zijn wij specialist in spuitgieten. Wij kunnen grote kunststof producten voor u op maat ontwikkelen en produceren. Neem gerust contact met ons op om een keer persoonlijk kennis te maken en te zien wat er allemaal mogelijk is.

Wat wilt u laten spuitgieten? Klik hier.