Hyvesblog
Image default
Business / Marketing and Advertising

Meet de vitaliteit van uw organisatie

Is uw organisatie nog vitaal of heeft u daar nooit bij stilgestaan. Het kan handig zit in kaart te brengen met een Medewerkerstevredenheidsonderzoek ook MTO genoemd. Met deze uitkomsten meet je de Medewerkerstevredenheid en zie je de eventuele verbeterpunten. Het is we belangrijk om het juiste Medewerkers-onderzoek te kiezen. Er worden tegenwoordig meerdere Medewerkers-onderzoeken aangeboden, maar de kwaliteit is niet altijd even hoog.

Belangrijk bij het kiezen is om er zeker van te zijn dat Medewerkerstevredenheid wordt gelinkt aan de organisatie. Met andere woorden betekent dit dat personeel gekoppeld moet worden aan het type bedrijf qua structuren marktpositie. Op deze manier kunnen er betere conclusies getrokken aan de hand van het MTO over de organisatie.

Een bedrijf zoals Carrièrepoort heeft haar eigen Medewerkerstevredenheidsonderzoek ontwikkeld en doet het net even anders dan de concurrenten. Waar andere voornamelijk met alleen online vragenlijsten werken en zicht alleen op personeel richt, doet Carrièrepoort dit anders. Carrièrepoort noemt het MTO de VitaliteitsAPK. Dit onderzoek maakt ook gebruik van online vragenlijsten, maar neemt daarnaast ook offline interviews af met leidinggevenden en met werknemers. Daarnaast plaatsen zij de organisatie in perspectief. Dit wordt gedaan door een korte marktoriëntatie te houden en middels verslagen die de organisatie zelf aanlevert, zoals het ondernemingsplan.

De online vragenlijsten meten op verschillende thema’s. De belangrijkste hiervan zijn Bevlogenheid, Productiviteit en Risicoweerbaarheid. Na het invullen van de vragenlijst krijgt de werknemer meteen de uitslagen. De resultaten van het MTO zijn statistisch onderbouwd voor loepzuivere conclusies. Bij de resultaten horen natuurlijk ook verbeterpunten, de werknemer wordt pro-actief aangespoord deze om te zetten in actiepunten. Zo kan de werknemer in het online dashboard na het afleggen van het medewerkerstevredenheidsonderzoek zien wat voor diensten hij kan afnemen voor alle verschillende thema’s om zichzelf te verbeteren.

De uitslagen van de Medewerkerstevredenheid worden gepresenteerd en met de verbeterpunten kunt u zelf aan de slag, u kunt ook kiezen de expertise van Carrièrepoort in te zetten.

https://www.carrierepoort.nl