Hyvesblog
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe schrijf ik een zoekmachine geoptimaliseerde (SEO) tekst?

Tegenwoordig wordt Google steeds ingewikkelder om voor het lapje te houden. Eigenlijk doe je dit ook niet meer. Er is een flinke omslag geweest in hoe je een SEO tekst optimaliseert voor deze zoekmachine. Waar je voorheen trucs gebruikte om de zoekmachine voor de gek te houden, geeft deze je tegenwoordig een stel regels om aan te houden. Wanneer je deze zo strikt mogelijk volgt, heb je een grote kans dat de zoekmachine jouw website goed indexeert. Toch red je het hier alleen niet mee. Jouw website moet namelijk technisch goed in elkaar zitten en daarbij ook nog eens een flinke autoriteit hebben. Maar de basis blijft ‘kwalitatieve’ SEO content (tekst). Wat is kwalitatieve content eigenlijk?

Wat is kwalitatieve content?

Kwalitatieve content bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst moet je weten voor welke zoektermen je schrijft. Jouw verhaal moet om deze zoektermen draaien (SEO tekst). Behalve dat deze zoektermen op de belangrijkste plekken binnen een SEO tekst terug moeten komen, is het net zo belangrijk dat zoekmachines als Google voldoende context hebben om te kunnen bepalen waar de tekst over gaat. Wanneer je deze onderdelen hebt, en deze combineert met het zoekwoord op de juiste plaatsen (SEO titel, meta description, headings, body tekst, alt attributen), heb je al een grote kans dat Google jouw website op de juiste wijze indexeert. Toch is dit alleen niet genoeg. Zoals hierboven al aangegeven, moet een website aan meerdere onderdelen voldoen om op de volledige waardering van Google te kunnen rekenen.

Een externe specialist

Wanneer je zeker wilt weten dat jouw website op de juiste zoektermen wordt gevonden in Google, doe je er goed aan om een professionele SEO tekstschrijver in te huren. Deze kan je alle ins en outs uitleggen over het schrijven van een dusdanige tekst. De Online SEO Specialist neemt dit volledige plaatje voor je uit handen. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Hierboven staan een mooie link, via waar je op onze website uitkomt en onze diensten kunt bekijken. We zien jouw reactie tegemoet!