Hyvesblog
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat is een ICO?

Een Initial Coin Offering, ook wel ICO genoemd, is een fondsenwervingsmechanisme waarbij nieuwe projecten hun onderliggende crypto-tokens verkopen in ruil voor Bitcoin en ether.

ICO’s zijn een relatief nieuw fenomeen, maar zijn al snel een dominant gespreksonderwerp geworden binnen de blockchain-gemeenschap. Velen beschouwen ICO-projecten als niet-gereguleerde effecten die stichters in staat stellen een ongerechtvaardigde hoeveelheid kapitaal aan te trekken, terwijl anderen beweren dat het een innovatie is in het traditionele durfkapitaalfinancieringsmodel.

De meeste ICO’s werken door investeerders geld (meestal bitcoin of ether) te laten verzenden naar een slim contract dat het geld opslaat en op een later tijdstip een equivalente waarde in het nieuwe token distribueert.

Er zijn weinig of geen beperkingen voor wie kan deelnemen aan een ICO, ervan uitgaande dat het token in feite geen beveiliging is. En aangezien je geld uit een wereldwijde pool van investeerders haalt, kunnen de bedragen die in ICO’s worden opgehaald, astronomisch zijn. Een fundamenteel probleem met ICO’s is het feit dat de meesten van hen geld pre-product bijeenbrengen. Dit maakt de investering uiterst speculatief en risicovol. Het tegenargument is dat deze fondsenwervende stijl bijzonder nuttig (zelfs noodzakelijk) is om de ontwikkeling van het protocol te stimuleren.

Een ICO is dus verbonden aan cryptomunten (twee van de grootste zelfs), waardoor je gegarandeerd bent dat dit succesvol zal zijn. De steeds bekender wordende digitale munt, krijgen steeds een wijdere acceptatie. Aarzel dus niet om te beginnen met ICO’s. Een voorbeeld van een ICO in Nederland is Revenyou

Heb je moeite met de handel in cryptomunten? Je hoeft geen ervaring te hebben om met RevenYou te werken. De app zorgt voor een makkelijke handel in cryptomunten, mede dankzij het juiste algoritme.