Hyvesblog
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een overactieve blaas

Het kan wel eens gebeuren als een klein kind in de nacht in bed plast. Dat zal na een tijdje niet meer gebeuren. Van volwassenen verwacht je niet dat dit gebeurd of dat ze constant naar de wc moeten gaan. Toch zijn er mensen die last hebben van een overactieve blaas en hier dagelijkst last van hebben. Het is dan mogelijk dat je de hele dag en nacht naar de wc moet en urineverlies is ook mogelijk. In die gevallen is een botox behandeling mogelijk.

 

Botox ken je vast wel. Dit wordt vooral gebruikt tijdens cosmetische ingrepen waarbij iemand de rimpels op het hoofd wilt laten verdwijnen. Echter kan het ook gebruikt worden voor andere doeleinden. De zenuweinden bij de blaas kunnen door de botox worden geblokkeerd.Hierdoor zal de aandrang om te plassen verdwijnen. Verder zal de frequentie van het plassen afnemen. Na elke ingreep kun je weer een half jaar tot een jaar zonder problemen normaal plassen. Dus het resultaat botox voor en na is erg groot en positief. Je krijgt eerst een verdoving, vaak is dit algehele narcose. De injectie zal in de blaas plaatsvinden waardoor een narcose wel moet vanwege de pijn. Tijdens de operatie zullen er ongeveer 20 prikjes gedaan worden. Na 20 minuten is de operatie al weer klaar. Je kunt vrij snel weer naar huis als de operatie klaar is.

 

Botox wordt naast een overactieve blaas of rimpels ook voor andere complicaties gebruikt. Sommige mensen hebben last van chronische hoofdpijn wat op geen enkele manier is op te lossen. Door een botox injectie is dit gemakkelijk op te lossen. Ook zijn er mensen die last hebben van overmatig zweten. Door botox te gebruiken op de plekken waar er veel wordt gezweet kan dit ook opgelost worden. Het is wel zo dat je na verloop van tijd weer terug moet gaan om een vervolg injectie te doen als die pijn weer terug komt. De botox zones blijven dan wel weer hetzelfde.

https://faceland.nl/