Hyvesblog
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een lamelparket, gewoon omdat het praktisch is

Een lamelparket is een van de meest praktische keuzes die gemaakt kunnen worden voor een woning, enkel en alleen omdat het een van de meest goedkope vloersoorten is. Daarnaast straalt het ook de warme sfeer en gloed uit waar we houten vloeren van kennen. Eigenlijk is een lamelparket alles in één, met alle voordelen zonder de nadelen. Ook ten opzichte van andere soorten vloeren is het beter om voor lamelparket te kiezen en daar gaan we in dit stukje tekst verder op in.

Een lamelparket vs houten vloeren

Houten vloeren zijn natuurlijk leuk, maar ook behoorlijk duur. Veel mensen kiezen voor houten vloeren omdat ze juist die warme sfeer uitstralen, en een uniek uiterlijk hebben waar velen zich vertrouwd bij voelen. Het voordeel van een lamelparket is dat de vloer er precies uitziet als een houten vloer, sterker nog, het voelt aan als een gewone houten vloer, maar dat voor minder dan de helft van de prijs van een houten vloer!

Een lamelparket vs tegels

Waarom kiezen voor tegels in plaats van een lamelparket? Wij begrijpen het ook niet, een lamelparket is in alle opzichten beter dan een betegelde vloer. Het straalt de warmte en sfeer uit van een houten vloer, en zuigt bovendien niet alle warmte in jouw voeten weg! Tegels doen dat namelijk wel, omdat ze van steen zijn, en steen is een betere geleider van warmte. Een mogelijkheid om dit tegen te gaan is door gebruik te maken van vloerverwarming, maar heeft u enig idee hoe ontzettend slecht het is voor het milieu om gebruik te maken van vloerverwarming? Laat staan de kosten die daarmee geassocieerd zijn!

Conclusie

Het is in alle opzichten beter om voor een lamelparket te kiezen, het is gewoon de betere vloer. Wanneer u echter meer te besteden heeft, is het een goed idee om te overwegen een lamelparket te laten leggen in kamers die minder intensief gebruikt worden, en houten vloeren in kamers die wel intensief gebruikt worden. Zo verloopt het slijten van beide vloersoorten min of meer gelijk, en kunnen ze tegelijkertijd vervangen worden.