Hyvesblog
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van urenregistratie

Urenregistratie is iets waar veel mensen tijdens hun werk onder een baas, als ondernemer of als zzp’er mee te maken krijgen. Het is vooral bij zzp’ers erg belangrijk om een goede urenregistratie bij te houden. Dit komt omdat zij vaak op uur basis werken. De zzp’ers moeten dan kunnen aantonen hoeveel uur ze daadwerkelijk aan een opdracht gewerkt hebben. Naast dat ze kunnen aantonen hoeveel uur ze aan een opdracht hebben gewerkt kunnen ze voor hun zelf ook een bepaald inzicht krijgen. Ze kunnen dan zelf ook zie hoelang ze voor een bepaalde opdracht nodig hebben, zo kunnen ze hun planning hierop aanpassen. Ze kunnen dan meer of minder werk aannemen waar dit nodig is. Door de gewerkte uren bij te houden kan je ook miscommunicatie met je de opdrachtgever voorkomen.

Excel en urenregistratie

Urenregistratie kan je op verschillende manieren doen. Een van de meest gebruikte manieren is om dit via Excel te doen. Met Excel kan je zelf een schema maken en de gewerkte uren bij houden, dit is een handige manier om alles in een keer uit te rekenen. Als je dit nog beter wilt doen kan je ook gebruik maken van een special urenregistratie app.

Een app gebruiken voor je uren bij te houden

Er zijn tegenwoordig verschillende apps om je uren in bij te houden. Door een app te gebruiken druk je simpel weg op de knop als je aan de opdracht begint en als je klaar bent druk je op stop. Als je dit goed doet kan je aan het eind van de dag, week of maand precies zien hoeveel uur je gewerkt hebt. Je kan zelfs een mooi diagram uitrollen en kan je overzichtelijk zien hoeveel je aan elke opdracht gewerkt hebt.

https://keeping.nl/urenregistratie