Hyvesblog
Image default
Gezondheid

De lastige aandoening genaamd periodiek ademen

Over de hele wereld zijn er mensen die last hebben van een slechte manier van ademen. We noemen deze slechte manier van ademen, ook wel periodiek ademen. Bij deze lastige aandoening gaan mensen slecht onregelmatig ademen. Dit gebeurt vaak in hun slaap om de zoveel tijd stoppen ze dan voor zo’n tien seconden met ademen. Ze houden dan in principe in adem op. Als dit vaker gebeurd en meerdere nachten dan zullen deze mensen last hebben focus en energie problemen. Als het slaapritme keer op keer verstoord wordt dan gaat de kwaliteit van slaap heel snel achteruit, waardoor mensen zich snel futloos gaan voelen. Deze aandoening wordt ook wel vaker slaapapneu genoemd. Slaapapneu is een vrij lastige aandoening, maar je kan er een aantal dingen tegen doen. Hieronder kan je hier meer over lezen!

Ga anders slapen

Een van de beste manier om slaapapneu tegen te gaan is je slaappositie veranderen. Veel mensen die op hun rug slapen hebben vaak meer last van slaapapneu. Door je slaappositie van je rug naar je zij te veranderen kan je veel van de klachten van slaapapneu tegengaan.

Leer ademhalingstechnieken om periodiek ademen te verminderen

Periodiek ademen of slaapapneu is een lastig aandoening. Door je slaappositie te veranderen kan je al veel van de symptomen weg krijgen. Een andere manier is door verschillende ademhalingstechnieken te leren. Deze technieken gaan je leren anders te ademen en hoe je meer controle hierover krijgt. Voorbeelden van ademhalingstechnieken zijn de Wim Hoff methode, mediteren en de Buteyko techniek. Dit zijn allemaal andere technieken, maar je moet als individu erachter komen wat het beste voor jou werk.

 

https://buteyko-limburg.nl/ademhalingstechnieken/

Gerelateerde artikelen

Mediums en paranosten – online

Succesvol met de assertiviteitstraining

Ontslakken door een detox kuur te bestellen in Rotterdam