Hyvesblog
Image default
Beauty en verzorging

Waar houden Koreaanse mensen van?

Eten

De Koreaanse keuken is gebaseerd op rijst, noedels, tofu, groenten en vis. Traditionele Koreaanse maaltijden staan bekend om het aantal bijgerechten dat wordt geserveerd met gestoomde kortkorrelige rijst. In een typische maaltijd gaan ze vergezeld van soep en een gerecht met noedels of vlees. Ze moeten ook in een bepaalde volgorde worden gegeten: Veel van deze gerechten hebben duidelijke regionale variaties. Zo wordt jeon geserveerd als pannenkoek, gevuld (buchimgae), of gebakken met zeevruchten (haemul pajeon). Bibimbap kan zowel warm als koud worden geserveerd. Sommige regionale gerechten dragen de naam van de regio; zo is gulbap (굴밥) een hele lente-ui die in tweeën is gesneden en over een gegrilde kotelet is gegaard; Wonsam (원삼) verwijst naar elk vlees dat in lange, dunne repen is gesneden en vervolgens is gegaard. Een opmerkelijk verschil tussen de Koreaanse keuken en de keukens van andere Oost-Aziatische landen is het relatief beperkte gebruik van zuivelproducten zoals melk of kaas. Dit is te wijten aan verschillende factoren: lactose-intolerantie bij een groot deel van de bevolking, de oude traditie om alleen gefermenteerde zuivelproducten te consumeren, zoals yoghurt. Kimchi is een hoofdbestanddeel van de Koreaanse keuken en is ook in andere landen populair geworden. De meest voorkomende soort is de pittige paech’u (Chinese kool) kimchi. Hoewel veel gezinnen tegenwoordig de meeste kimchi in de supermarkt kopen, maken veel andere gezinnen het nog steeds zelf. Het traditionele gebruik van kimjang, waarbij dorpelingen en gezinnen in de herfst verscheidene dagen besteden aan de voorbereiding van de wintervoorraad kimchi, wordt gevierd in jaarlijkse kimjang-festivals zoals dat in de zuidwestelijke stad Kwangju. Smaak en geur zijn belangrijke factoren bij het maken van kimchi, evenals de textuur. Het wordt gemaakt van Chinese kool (baech’u), daikon radijs (mu), gember (saengseong), sesamzaad, knoflook, chilipoeder, zout en vissaus (jeotgal).

Koreaanse gerechten worden beïnvloed door een aantal factoren, waaronder het klimaat, de topografie en de locatie. De milde keuken van de zuidelijke regio van het koninkrijk weerspiegelt de hete, vochtige zomers en koude winters. Omdat granen in het zuiden niet goed groeien, wordt er niet zo veel rijst gegeten als in het noorden. Een typische maaltijd bestaat uit soep en een hoofdgerecht. Kimchi, groenten gekruid met rode pepervlokken en knoflook, wordt in de meeste huizen bij elke maaltijd geserveerd. Traditionele Koreaanse maaltijden staan bekend om hun soberheid: Bijgerechten zijn rijst, soep en kimchi. De populairste Koreaanse gerechten zijn bibimbap (rijst gemengd met groenten, ei, een pikante saus en soms vlees), jjajangmyŏn (noedels in een zwarte-bonensaus), pulgogi (of bulgogi; gemarineerd vlees gegrild boven houtskool), en samgyet’ang (een soep van gestoofde hele kip gevuld met rijst en ginseng), die wordt gegeten als een herstellend middel, vooral tijdens warm weer.

Huidverzorging

Je hebt misschien wel eens gehoord dat Koreanen huidverzorging belangrijker vinden dan enig ander land, en dat is niet overdreven. Ze beschouwen huidverzorging als een belangrijk onderdeel van hun hele leven. Het lijkt wel of ze altijd op zoek zijn naar de beste huidverzorgingsproducten en de beste manieren om hun huid te verzorgen. In deze blogpost introduceer ik een aantal populaire Koreaanse huidverzorging gewoonten die je misschien wilt proberen. Alle Koreaanse vrouwen gaan minstens een keer per week naar een Koreaanse schoonheidssalon (een JjimJilBang genoemd). Sommigen gaan in het weekend als ze vrije tijd hebben, maar de meesten gaan na het werk als een dagelijkse routine. Koreaanse kuuroorden bieden een verscheidenheid aan diensten, van ontharing tot massages en zelfs plastische chirurgie. De meeste Koreaanse vrouwen gaan echter voor een gezichtsbehandeling. De gezichtsbehandeling omvat het reinigen, peelen, masseren, tonifiëren en hydrateren van het gezicht met verschillende soorten producten van Koreaanse cosmeticamerken zoals Purito of SK-II. De prijs van een gezichtsbehandeling is afhankelijk van de duur (30 minuten, 1 uur of 2 uur) en het soort behandeling (de duurste behandeling heet “Royal” en kost ongeveer 80 dollar).

https://kocosmo.nl/