Hyvesblog
Image default
Eten en drinken

Met je kinderen bakken

Kinderen vinden een hele hoop verschillende activiteiten ontzettend leuk. Dit kan gaan over een speeltuin, maar kinderen vinden bakken ook erg leuk. Zo leren ze zelf bijvoorbeeld koekjes klaarmaken of misschien wel pepernoten. 

Als kind is het helemaal geweldig als jij je ouders mag gaan helpen met zoiets. Het kan wel lastig zijn om als ouder in te schatten wat je kind kan en wat er allemaal bij komt kijken. Daarom zijn er een paar dingen waar je rekening mee kan houden als je kind wilt gaan bakken. 

Kan je kind het wel?

Als eerste is de vraag voor veel ouders of het kind wel kan bakken. Misschien heb je een hele mooie etagere die je graag vol zal willen hebben met koekjes. Deze koekjes wil je gaan bakken met je kindje, maar is dit niet veel te gevaarlijk? 

Gelukkig is er niet zoveel gevaarlijk aan koekjes bakken. Het is handig om voor jezelf de oven voor te verwarmen, maar het kindje kan gerust alles bij elkaar in gooien en kneden. Dit zijn simpele dingen die het kind kan gaan leren. Je kan van te voren altijd uitleggen wat hij of zij wel en niet mag doen. 

Welke kinderen wel en niet helpen?

Daarnaast is het soms nog maar net de vraag welke kinderen wel en niet willen helpen. Het ene kind is het andere kind niet. Het is belangrijk dat een kind er plezier in heeft en dat het niet geforceerd gaat worden. 

Zo heb je misschien een taartstandaard waar je taart op wilt maken. Als je kindje erbij komt staan en het interessant vindt, kan het kindje helpen. Wanneer het kind het helemaal niet interessant vindt, is het beter om dit achterwege te laten. Dan kan je het beter zelf gaan doen. Dan voorkom je dat een kind iets moet doen.