Hyvesblog
Image default
Woningen

Waar moet je op letten bij een verbouwing

Steeds meer mensen beginnen met een verbouwing. Misschien vanwege de tijd waar we inmiddels al vrij lang in “vast” zitten. We willen onze tijd nuttig besteden en daarom vinden velen het een goed moment om te verbouwen of verhuizen. In deze blog geven wij jou een aantal tips waar je tijdens je verbouwing rekening mee moet houden.

Verzekeringen en vergunningen

Tijdens een verbouwing is de kans op schade natuurlijk groot. De standaard opstalverzekering dekt maar voor een bepaalde hoeveelheid schade bij een verbouwing. Het is dus verstandig om naast deze verzekering ook een bouwverzekering af te sluiten. Deze dekt bijvoorbeeld schade aan onder andere: bestaande eigendommen, hulpmaterialen, vertraging van de verbouwing of bijvoorbeeld aan het transport. Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Dit dekt dan bijvoorbeeld de schade wanneer er een conflict is tussen jou en de aannemer als deze slecht werk levert of schade heeft veroorzaakt.  

Tips

De eerste tip is meteen het belangrijkste: stel een budget vast! Een verbouwing is enorm duur en het is wel zo prettig om van te voren vast te stellen wat je allemaal wil maar dus ook werkelijk kan.  Zodra er een budget is kun je bepalen waar je het aan wilt uitgeven. Schakel daarnaast ook hulp in van vrienden of familie maar natuurlijk ook van specialisten zodat het geen jarenplan wordt.

Huis kopen Almere

Er is de laatste tijd behoorlijk veel nieuwbouw te vinden in Almere. Er zijn veel verschillende nieuwbouwprojecten aan de gang. Deze woningen worden wegens het nieuwe klimaatakkoord zo energiezuinig gemaakt. Mocht je toevallig willen kopen en/of verbouwen in Almere, zoek dan eens via het internet naar huis kopen Almere

https://rockethypotheken.nl/huis-kopen-almere/