Hyvesblog
Image default
Eten en drinken

4 Verbazingwekkende voordelen van kokoswater

Inmiddels zijn we er zeker van dat iedereen onder jullie minstens één blikje tropische drank moet hebben gezien, hetzij in de dichtstbijzijnde yogastudio of in een automaat. En zijn aanwezigheid in zo’n grote overvloed moet velen van u hebben doen denken waarom het er voor u is en waarom bedrijven en gezondheidsexperts u samen blijven aanbevelen om het te proberen.

Ten eerste willen we niet dat je kokoswater, gemaakt van heldere vloeistof in groene kokosnoten, verwart met kokosmelk, die in feite afkomstig is van het water en het vruchtvlees van een volwassen kokosnoot.

Kokoswater is geen recent popular item, want in de traditionele Ayurvedische geneeskunde werd kokoswater, samen met andere soorten noten, als magisch beschouwd voor de spijsvertering, het plassen en zelfs de productie van sperma. Maar aangezien je er nu vaak over hoort als een ideaal middel om uitdroging te behandelen, hebben we besloten om nog een stap verder te gaan en je te informeren over de algemene gezondheidsvoordelen.

1.   Kalium

Wist je dat je kokoswater 10 keer meer kalium bevat dan in de meeste sportdranken zit? Ja, als je een glas kokoswater van 8 ons neemt, krijg je kalium gelijk aan dat van een banaan.

Maar zoals we weten, bent u niet geïnteresseerd in de hoeveelheid, dus voor degenen onder u die het niet weten, speelt kalium een grotere rol bij het op peil houden van de vocht- en elektrolytenbalans in het lichaam, vooral tijdens uw trainingsuren. Ook kan het kalium het effect van natrium op de bloeddruk compenseren en uiteindelijk ook verlagen.

2.    Calcium & Magnesium

Calcium is één ding zonder welke niet alleen onze botten en tanden zwak kunnen worden, maar je zult ook moeilijkheden ondervinden bij het samentrekken van spieren.

Aan de andere kant speelt magnesium zijn rol bij het verplaatsen van calcium en kalium naar spieren voor samentrekking en ontspanning. Het stimuleert ook de energieproductie en ondersteunt de orgaanfunctie. Dus als je tijdens een training te streng voor jezelf bent, maakt de uitputting van magnesium je vatbaar voor krampen, rusteloze spieren en spasmen.

Omdat kokoswater dus meer calcium en magnesium bevat in vergelijking met andere sportdranken of vruchtensappen, is het toch ongeveer 5 procent van je aanbevolen inname.

3.    Aminozuren

Aminozuren zijn een integraal onderdeel van het lichaam voor het repareren van weefsels en bouwstenen van eiwitten. Dus wat dat betreft bevat kokoswater ook meer alanine, arginine, cysteïne en serine in vergelijking met koemelk. In feite kan het ook je belangrijkste bron van arginine zijn, zodat je lichaam goed kan reageren na een zware training en het is dat ene aminozuur dat ook je hart gezond houdt.

4.    Cytokines

Cytokines zijn de hormonen die planten laten groeien en tot onze verbazing worden ze ook in kokoswater aangetroffen. Maar voor mensen hebben deze verbindingen geweldige anti-aging en kankerbestrijdende eigenschappen.

Daarom is het tijd voor jou om meteen kokosnoot kopen!

Gerelateerde artikelen

De lekkerste hapjes eten voor jouw gasten

5 soorten uien en hun voordelen

Boodschappen bestellen en bezorgen