Hyvesblog
Image default
Toerisme

De leukste steden rondom de Ardennen

Velen van ons zullen vast wel eens in de Ardennen zijn geweest, voor de eindeloze wandelroutes en fietstochten of het kanoën en kajakken. Wist je dat er ook veel leuke steden te bezoeken zijn in de Belgische Ardennen? Wij zetten de leukste voor je op rij!

Durbuy

Laten we beginnen met het kleinste stadje van de Ardennen: Durbuy! Het is een oud stadje gelegen aan de rivier de Ourthe. Het heeft een historisch centrum met knusse smalle straatjes en een aantal leuke activiteiten. Op de uitkijktoren van Durbuy heb je uitzicht over de stad en in het toeristentreintje kun je de stad ontdekken.

Malmedy

Malmedy is een typisch middeleeuwse stad, het ligt aan de rivier van Warche en heeft een noodlottige geschiedenis. Het ligt er vol van de kathedralen en kloostergebouwen en daarnaast heeft het een toeristisch centrum. Je kunt er winkelen, marktjes bezoeken of zelfs langs de brouwerij. Er zijn genoeg leuke cafétjes en restaurantjes te vinden en de mensen zijn er enorm gastvrij.

Namen

Namen is erg stads, het is een sfeervolle plek met veel leuke winkelstraten. Er zijn niet alleen de bekende merken te vinden maar juist ook veel unieke boetiekjes en winkeltjes. Je kunt er leuk langs het water wandelen om vervolgens aan te schuiven bij een van de hippe koffiezaken of eettentjes.

La Roche-en-Ardenne

Dit plaatsje ligt gebouwd tegen de groene heuvels van de Ardennen. Avontuur Ardennen? Deze stad is meer geschikt voor de avonturiers onder ons en er zijn genoeg verschillende activiteiten te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld een tocht over het water maken met een kajak en voor de wandelaars zijn er een aantal routes beschikbaar. Daarnaast ligt de ruïne van het kasteel in de stad, een erg populaire bezienswaardigheid. Een perfecte stad dus voor wat Ardennen avontuur in combinatie met de gezelligheid van een centrum.

https://indardennen.be/activiteiten/avontuur-plezier/