Hyvesblog
Image default
Woningen

Een wasrek is vaak erg onhandig, gebruik deze tips!

Iedereen draagt kleren en die kleren moeten ook gewassen worden. Sommige kleren hebben een speciale was gebruiksaanwijzing. Het enige mag wel in de droger en het andere niet. Kleren die niet in de droger mogen, moeten uitgehangen worden om te zorgen dat ze goed drogen, niet gaan stinken en ook niet gaan kreukelen. Hiervoor gebruik je natuurlijk een wasrek. Veel mensen gebruiken een wasrek die bijvoorbeeld in de tuin kan of op een balkon past, maar niet iedereen heeft een balkon of een tuin en soms moet je deze dus binnen op hangen. Een wasrek kan soms ook erg in de weg staan en dat wil je natuurlijk niet. In dit artikel vertel ik je en paar handige tips die je kunt gebruiken voor een wasrek. 

Wasrek aan de muur

Je zou het misschien niet meteen denken, maar een wasrek kun je makkelijk aan de muur maken. Gebruik een bijpassend soort materiaal dat in je huis past en zorg er voor dat je deze in en uit kan klappen. 

Wanneer je het wasrek niet gebruikt, kan je deze inklappen en laat je het als een mooi muur decoratie eruit zien. Niemand die doorheeft dat eigenlijk een wasrek is. Het is een goede en mooie manier om je wasrek op te bergen en deze niet in de weg te laten staan.

Wasrek aan het plafond

Om een wasrek op een fijne manier te gebruiken en te zorgen dat het wasrek niet in de weg staat, kan je een paar buizen of houten spijlen aan het plafond vast maken. Doe dit bijvoorbeeld boven de wasmachine en de droger. Heb je deze in een washok staan of ergens in een aparte kamer, dan kan je dit boven de wasmachine en de droger bevestigen. Zo staat het niet in de weg en ziet er ook niet heel gek uit.