Hyvesblog
Image default
Electronica en Computers

Een nieuwe computer of laptop kopen

Een nieuwe computer of laptop kopen

Je kunt best Betaalbaar een nieuwe computer of laptop kopen. Het is belangrijk dat je zelf goed onderzoekt waarvoor je hem gaat gebruiken en welke specificaties hier het beste bij passen. Een verkoper zal altijd proberen je wat te verkopen ook als hij of zij merkt dat je juist iets goedkopers wil. Echter is een computer of laptop iets waar je 5 tot 10 jaar mee vooruit wil kunnen. Het is dus belangrijk dat je ook ervoor kiest om iets goeds te kopen. Daarnaast kan het soms ook wel even wachten. Hierdoor kun je dus op de perfecte aanbieding wachten.

Waar moet je op letten?

Het belangrijkste waar je op moet letten is de processor van de computer. Deze geeft namelijk aan hoe snel hij werkt. Tevens kun je aan de hand van wat je ermee wil doen een keuze maken. Zo zijn de iets duurdere modellen met een Ryzen 5 of core i5 vaak voldoende voor de langere termijn. Wil je ook video’s en foto’s bewerken dan zul je al snel een prijsklasse hoger zitten omdat je dan een i7 of Ryzen 7 processor nodig hebt. Er zijn ook wel een aantal laptops en computers met processors onder dit level, maar deze zijn voor de meeste mensen te sloom.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de computer of laptop over voldoende RAM geheugen beschikt. Dit ondersteunt als het ware de taken die een processor te verwerken krijgt. Hierbij moet je toch al snel denken aan 8 GB wat tegenwoordig wel een beetje de standaard is. Meer is altijd beter, maar daar betaal je dan ook weer een extra prijs voor. Het RAM geheugen is ook cruciaal bij het draaien van meerdere apps of programma’s naast elkaar.

Breid het geheugen uit met een externe harde schijf

Je kunt Goedkoop een Seagate 1TB SSD schijf kopen. De schijven van Seagate beschikken niet alleen over veiligheid, maar vooral ook over snelheid. Ze zijn net ietsjes duurder als die van andere merken, maar daar krijg je heel wat voor terug. De snelheid van een SSD schijf is namelijk 2 tot 4 keer zo groot als die van een HDD. Daarnaast geeft Seagate ook een unieke garantie. Als je gegevens beschadigd raken binnen 3 jaar dan zullen zij deze bestanden voor je gaan herstellen. Dit kan verschillende oorzaken hebben van malware, tot een stootje tegen de schijf aan. Over het algemeen gebeurd dit niet vaak, want hij is gemaakt van sterk en duurzaam materiaal.