Hyvesblog
Image default
Woningen

Hoe maak je je huis en appartement veilig met goede deuren?

De dagen worden korter en donkerder – tot vreugde van de inbrekers. Voor de slachtoffers is de situatie niet alleen financieel belastend. De inbreuk op de privacy tast vaak ook het gevoel van veiligheid binnen het eigen huis aan en kan zelfs psychologische gevolgen hebben. Om ervoor te zorgen dat het niet eens zo ver komt, hebben we hier een reeks maatregelen, die het werk moeilijk maken voor dieven.

De politie beveelt aan om de preventiestrategie even individueel aan te passen als de vindingrijke inbrekers om zichzelf op lange termijn effectief te beschermen. Vooral wanneer je ver weg van je vakantie geniet, hebben de boeven het er meestal gemakkelijk. En dat is vaak niet zozeer te wijten aan het vermogen van de inbrekers, maar ook aan de slechte voorzorgsmaatregelen die zijn genomen. Wij geven je graag tips om je huis te beschermen tegen ongewenste gasten.

Hoe maak je het inbrekers moeilijk?

  • Ook als je het huis of appartement maar voor korte tijd verlaat, moet je de deur niet alleen in het slot laten vallen, maar altijd twee keer op slot doen.

  • Verstop nooit de sleutels van een huis of appartement buiten.

  • Als je je sleutel kwijt bent, vervang je de veiligheidscilinder zo snel mogelijk.

  • Als je deur een glazen paneel hebt, laat je sleutel dan in geen geval binnen.

  • Gebruik de deurspion en de vergrendelingsstang (deurspion en deurspleetslot) en open je deur nooit zonder aarzeling voor vreemden.

  • Laat onmiddellijk een inbraak werende deur installeren bij de installatie van nieuwe of de ombouw van bestaande deuren.

  • Beveilig ook je zij-ingangsdeuren.

  • Zorg voor inbraak werende voorzieningen op deuren

Bij de ombouw of ombouw adviseert de politie om nieuwe inbraak werende deuren van weerstandsklasse 2 te monteren.

Je kunt ook de inbraakbeveiliging voor deuren achteraf verbeteren. Houd er achteraf rekening mee dat de montage van het deurblad, het deurkozijn, de deurscharnieren, deursloten, beslag, sluitplaten en extra veiligheidsvoorzieningen op elkaar zijn afgestemd. De extra veiligheidsvoorzieningen moeten ook professioneel worden geïnstalleerd.

https://www.veiligheidsslotenshop.be