Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Hoe het maken van foto’s begon

Foto’s maken gebeurd al eeuwen. De eerste foto werd zelfs al gemaakt in het jaar 1806! Een dikke 2 eeuwen geleden. Natuurlijk waren dit totaal andere foto’s als de foto’s die jij nu gewend bent. Wat de mobiele telefoons van nu allemaal kunnen met hun camera was 200 geleden natuurlijk onmogelijk. Toen moest met het helemaal anders doen. Een goede foto maken kon zeker een halve dag duren. Vervelend als er net iemand zijn ogen dicht heeft! Nu doe je dit binnen enkele minuten. De foto’s van vroeger werden gemaakt met een doos waar een gat in zat. Wanneer het gaat maar lang genoeg open bleef, meestal een paar uur, ontstond er een afbeelding op de achtergrond. Dit was de basis van fotografie. Tot op de dag van vandaag gebeurd het nog steeds op deze manier. De techniek is verder uitgebreid en geoptimaliseerd, dat is het grote verschil

 

Einde zwart-wit tijdperk

Hoewel foto’s al lang worden gemaakt, duurde het zeker tot 1960 voordat de eerst foto’s in kleur beschikbaar werden voor reguliere burgers. Het heeft zolang geduurd omdat de kleur rood erg moeilijk te verwerken was in het kleurenpatroon. Bij andere kleuren ging dit een stuk gemakkelijker.

 

 

 

Nu

Waar fotografen tientallen jaren geleden nog een goede cent konden verdienen met het maken van foto’s is dat tegenwoordig wat minder. Natuurlijk vraag je voor gelegenheden als feestjes de hulp van een echte fotograaf. Ook voor school fotografie worden ze nog veel ingehuurd.

https://www.schoolfoto.nl/