Hyvesblog
Image default
Gezondheid

Schimmelnagels behandelen

Schimmelnagels ontstaan door een infectie en er hebben veel mensen last van. Deze infecties zijn in het begin niet pijnlijk, maar je kan andere mensen erg makkelijk besmetten en zo kan het zich snel verspreiden. Een schimmelnagel is in het begin niet pijnlijk en je kan de infectie herkennen aan de gele of bruine uitslag aan de nagel. Als je de schimmelnagel, of kalknagel niet laat behandelen dan kan het wel voor veel problemen zorgen. Zo kan de nagel beginnen af te bladeren en op den duur zal de nagel eraf vallen. Dit kan dan wel erg pijnlijk zijn en kan een hoop ellende veroorzaken voor veel. Als je niet op past kan je ook je partner of andere mensen besmetten met je schimmelnagel. Hieronder kan je meer lezen over het behandelen van een kalknagel.

Kalknagel behandelen met azijn

Een kalknagel kan je ook behandelen met azijn. Dit is een veel voorkomende thuisremedie die tegen kalknagels gebruikt wordt. Azijn heeft een hoge zuurtegraad en dit kan er goed werken tegen schimmelinfecties. Schimmelinfecties en bacteriën kunnen niet goed tegen een hoge zuurtegraad en zullen dit vaak niet overleven. Azijn als thuisremedie gebruiken wordt al jaren door veel gedaan, echter zal het bij de een beter werken dan bij de ander. Sommige mensen zullen je vertellen dat het werkt als geen ander en bij andere zal het niet werken.

Hoe gebruik je azijn

Het gebruik van azijn om je kalknagel te behandelen doe je zo:

  • Knip de nagel zo kort mogelijk af
  • Verdun azijn met water, zo voorkom je dat het je huid gaat irriteren
  • Dompel je teennagels 1 of 2 keer per dag helemaal onder het azijn
  • Doe dit voor 10 tot 20 minuten
  • Droog je voeten goed af, zodat de infectie niet meer kan groeien erna. Schimmels doen het goed op vochtige en warme plekken.

https://kalknagelbehandelen.nl/