Hyvesblog
Image default
Dieren

Een kat als huisdier

Heb je gekozen voor de gezelschap van een kat en wordt je een officiële katteneigenaar? Als baasje moet je uiteraard voor een aantal dingen zorgen. Niet zoveel als voor een hond, maar het is wel handig om van te voren wat dingen in huis te hebben. In deze blog een aantal tips om je nieuwe huisdier te verwelkomen.

De basis

Om te beginnen bij het begin; wat je écht nodig hebt is een vervoersmandje. Als je je kat of kitten gaat ophalen is het namelijk belangrijk om hem veilig mee te kunnen vervoeren. Ook voor later als je een bezoek gaat brengen aan de huisdierendokter heb je een reismandje nodig. Daarnaast is de belangrijkste levensbehoefte uiteraard eten en drinken. Een bakje water met brokjes moet er eigenlijk altijd wel staan en natte voeding kun je in de ochtend en/of avond geven. Dit ligt uiteraard ook aan de leeftijd van de kat, het voer is meestal ook afgestemd op de leeftijd, let daar dus goed op. In het begin is je kat natuurlijk nog niet “zindelijk”, een kattenbak kan daarom niet ontbreken. Ook hier zijn verschillende soorten vullingen voor verkrijgbaar. Probeer te testen wat uw kat het prettigste vind.

Tijd en aandacht

Wat misschien het belangrijkste is voor je nieuwe huisdier is aandacht en tijd. Een kat heeft namelijk (vooral in het begin) veel aandacht nodig maar laat de kat in het begin wel eerst altijd even wennen, ze hebben hun eigen ruimte nodig om de boel te kunnen verkennen. Zorg er ook voor dat u ingeschreven staat bij een huisdierendokter, mocht er iets aan de hand zijn met uw kat dan kunt u altijd terecht bij een vaste dierenarts.

 

https://web-wings.nl/