Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Mozaïek tegels van A tot Z

 

Mozaïek tegels zijn de afgelopen jaren enorm in trek. Oorspronkelijk zijn deze tegels vierkant en klein van maat, maar tegenwoordig zijn er veel meer varianten, zoals rond, ovaal of zelfs zeshoekig. Daardoor zijn deze tegels al lang niet meer enkel voor drukke uitstralingen. Ook voor moderne ruimtes bied mozaïek een mooie oplossing Wij nemen je mee in de wereld van mozaïek tegels en maken je helemaal wegwijs!

Soorten mozaïek tegels

Mozaïek tegels kennen tegenwoordig veel soorten en maten. Het mooie hiervan is dat ze allemaal met elkaar gecombineerd kunnen worden. Dit zijn de verschillende soorten:

Keramisch

Keramiek is uitermate sterk, hard en hygiënisch. Mede daardoor is het een populaire tegel voor badkamers. Ook zijn alle vormen en kleuren mogelijk, voor ieder is wat te vinden dus!

Kiezel

Deze tegel is veruit het meest traditioneel. Ze zijn al decennia te vinden in oude badhuizen, maar zijn ook in Nederland geen uitzondering. De kiezels en keien vloeien zichtbaar in elkaar over waardoor het oogt als een geheel.

Natuursteen

Bij natuurstenen mozaïek tegels valt er te kiezen uit verschillende soorten natuursteen. De meest voorkomende soorten zijn hardsteen, marmer en graniet. Al deze soorten ogen luxe en tillen jouw ruimte naar een hoger niveau.

Glas

Glazen mozaïek tegels creëren vaak een speels effect omdat ze in veel verschillende kleuren gecombineerd kunnen worden. Een bijkomend voordeel is dat ze zelden slijtage tonen en heel hygiënisch zijn. Voor keukens zijn de ontzettend populair.

Verder zijn bijna alle tegels los verkrijgbaar maar ook als mat, waarbij ze al aan elkaar geknoopt zitten. Dit zorgt voor een precieze speling tussen de tegels, en maakt het leggen ervan des  te makkelijker.

Zijn mozaïek tegels iets voor jou?

De keuze is reuze, en je ziet al gauw door de bomen het bos niet meer. Wij raden aan altijd bij jouw tegelleverancier fysiek te gaan kijken. Alleen dan kun je zien wat écht bij jouw ruimte past en wat voor jou een match is.

https://www.topmozaiek24.nl/