Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Hoe werkt een staaf magneet?

Een goede  staaf magneet wordt gemaakt van bijzonder soort materiaal, ook wel aarde materiaal genoemd. Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor proeven die van natuurkundige aard zijn. Je kunt met deze staaf magneet namelijk goed bepalen wat de noordpool is en wat de zuidpool is en dat kan je in dit soort proeven goed gebruiken om tot goede uitkomsten te komen. Tijdens lessen van natuurkunde wordt de staaf magneet vaak gebruikt om de werking van magneten aan het licht te brengen. Maar naast dat het voor dit doeleinde wordt gebruikt zie je de staaf magneet ook vaak terug in producten met een sluiting van een magnetisch veld. De staaf magneet is verkrijgbaar in diverse maten en soorten en die kun je in het assortiment op de website allemaal bekijken.

 

Noordpool en zuidpool

Iedere staaf magneet heeft een noordpool en iedere staaf magneet heeft ook een zuidpool. Om de scheiding van deze twee polen te vinden moet je precies in het midden hiervan zijn. Dan voel je dat er een magnetisch veld ontstaat. Het lukt je dan ook nooit om een noordpool met een noordpool te verbinden, maar een zuidpool met een zuidpool verbinden is ook onmogelijk. Je ziet dat de magneten dan van elkaar af zullen stoten.

 

Ansichtkaarten presenteren met de staaf magneet

Je kunt de staaf magneet bijvoorbeeld ook gebruiken voor het presenteren van mooie ansichtkaarten of om iets anders mee te bevestigen. De magneten zijn zeer krachtig, maar dit wis wel afhankelijk van welke maat en met welke draagkracht je een magneet besteld. Bestel je de staaf magneet voor natuurkunde lessen dan heb je niet altijd een heel krachtige staaf magneet nodig. Met een kleine staaf magneet kan je namelijk ook al veel vertellen over de magneet werking en de staaf magneet heeft ten alle tijden een noord- en zuidpool.