Hyvesblog
Image default
Bedrijven

Het belang van rolluiken

Rolluiken hebben meer functies dan men denkt. In eerste instantie helpt het voor de privacy in ons eigen huis. Zo hebben mensen die langs jouw huis lopen minder mogelijkheid om naar binnen te gluren. Dit geeft ook meer veiligheid in jouw huis. Verder helpt het voornamelijk in de zomermaanden om het huis koel te houden. De rolluiken zorgen ervoor dat er minder zonlicht in huis komt waardoor het langer koel blijft. Maar door het dagelijkse gebruik van de rolluiken gaan ze slijten en kunnen ze schade krijgen. Om ze even te vervangen kost veel geld, daarom is rolluik reparatie beter en goedkoper.

Waardoor kun je schade krijgen aan je rolluik?

Wat we allemaal het liefst niet willen ervaren is schade door vandalisme. Helaas gebeurd dit nog regelmatig maar gelukkig is de meeste schade te repareren. Uiteraard krijg je ook veel schade door ouderdom en het vele gebruik. Voor de rolluik reparatie wordt gekeken naar de aard van de schade én of deze verholpen kan worden.

Zijn de rolluiken ouder dan 15 jaar, dan het interessanter om deze te vervangen want dan hebben ze al een mooie leeftijd bereikt. Veel voorkomende schade is een kapotte motor, kapotte lamellen, de afstandsbediening kapot of de bandopwinder werkt niet meer correct. Veel van deze schade kan hersteld en gerepareerd worden.

Zelf een poging wagen

Er zijn vele klussers onder ons die proberen om de rolluiken zelf te repareren. Dit lijkt in vele gevallen goed te gaan maar vaak is het een korte oplossing. Wanneer je niet goed weet hoe je een rolluik moet repareren heb je een grote kans om meer schade te creëren. Hierom is het beter om de rolluik reparatie te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Zo weet je zeker dat ze nog jaren mee gaan.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluik-reparatie/