Hyvesblog
Image default
Aanbiedingen

Koude koffierecepten

Als de dagen warm worden, is niets zo verfrissend als een ijskoffie. IJskoffie kan net zo eenvoudig zijn als koffie of espresso over ijs gieten. Maar als u op zoek bent naar iets dat net iets interessanter is, zijn er hieronder opties om uw smaakpapillen te verleiden.

Van heerlijk zachte cold brew coffee tot intens zoete en romige Thaise ijskoffie, en van eetbare koude koffiegelei tot een handvol ijskoffiecocktails, we voorspellen dat je deze latte lekker zult vinden. 

Cold Brew

Hoewel het voor sommigen misschien werkt om oude hete koffie over ijsblokjes te gieten, en anderen graag espresso over ijs zetten voor hun ijskoffie, komt de beste smaak voor ijskoffie door de koffie eerst koud te zetten en vervolgens over ijs te zetten.

Affogato

Bewaar glazen en ijs in de vriezer en je kunt genieten van deze heerlijke Italiaanse affogato wanneer je maar wilt. Het is een snel koffiedessert dat perfect is voor een etentje of een middagtraktatie. Als je geen espressomachine hebt, is een moka-pot of kooktoestel prima geschikt.

Dorda café

Een beetje espresso, wat Dorda chocolade likeur, en een beetje amaretto over ijs maken van een speciale ijskoffie cocktail bekend als een Dorda café . Voeg slagroom toe om van een heerlijke cocktail iets bijzonders te maken.

Sombrero

Zoete koffielikeur – algemeen bekend onder de merknaam Kahlua – en melk met ijs zorgen voor een verfrissend, met koffie geladen drankje . Voeg een shot espresso toe om het een boost te geven.

Koffie bier

Het is een trend die blijft groeien: koffiebier . Deze brouwsels hebben verschillende niveaus van koffiesmaak en cafeïne-kick. De meeste zijn van nature donkere stouts en porters, waardoor ze een extra koffie-vibe krijgen.

Thaise ijskoffies

Het gebruik van gezoete gecondenseerde melk geeft Thaise ijskoffie  zijn unieke en voor sommigen onweerstaanbare smaak. Het is zoet, romig en intens van smaak. Omdat alles erin zo intens is, profiteert het ervan om over ijs te worden gegoten en een beetje te worden verdund om die smaken en texturen te laten versmelten terwijl ze afkoelen.

Iced café Canario 

Deze Spaanse favoriet kan warm of ijskoud geserveerd worden. Café Canario , ook wel café bombón genoemd, bevat espresso, gecondenseerde melk, een vleugje vanille-extract en cacaopoeder. Het is espresso-forward genoeg voor de ochtend, terwijl het zoet en verleidelijk genoeg is voor een opkikkertje in de middag.

Griekse Frappé

In Griekenland kun je in de zomer niet omdraaien zonder een frappé tegen te komen. Koel, romig en ijzig, het is de ultieme manier om koffie te drinken als de dagen lang en heet worden. 

Vietnamese ijskoffie

De koffiecultuur is sterk in Vietnam, waar een sterke robustakoffie met gecondenseerde melk de drank bij uitstek is. Dit recept leert je om een ​​ijskoude versie van de drank te maken – ca phe sua da genaamd – met een Frans filter.

Koffie gelei

Voor die momenten waarop het te warm is voor hete koffie en je te veel haast hebt om iets te drinken, is dat wanneer je een partij koffiegelei in de koelkast hebt, klaar om naar beneden te slurpen. Dit eenvoudige recept maakt een koffiegelatine die net zo verfrissend is als ijskoffie zonder dat er ijs nodig is.

https://koffiemachine.org/cold-brew-coffee/