Hyvesblog
Image default
Mode en Kleding

Doe ook mee aan slow fashion

Slow Fashion is iets wat we op dit moment vaak horen en lezen, dus laten we eens goed kijken naar wat het echt betekent en hoe we de zaken kunnen vertragen.

Slow Fashion wordt gebruikt om het tegenovergestelde te beschrijven van de Fast Fashion industrie, die de drang bevordert om iets nieuws en “trendy” te dragen met acht, twaalf of zelfs meer collecties per jaar.
Het betekent dus bewust beslissen wat en wanneer te consumeren en hoe de kledingstukken lang te bewaren.

We kunnen het allemaal afbreken tot wat Slow Fashion in principe zegt, door de mode op de langzame manier te gebruiken en de mode te vertragen.
Minder collecties, minder stukken en minder afval.
Dat is tenminste wat het belooft en zou moeten betekenen.

Een beproefde oplossing om kleding echt duurzaam en langzaam te maken is om de meeste voordelen te halen uit elke vorm van kleding en krabstof – als u geen kledingstuk meer wilt dragen en u er echt zeker van bent dat u het wilt weggeven, moet u nadenken over wat u er mee wilt doen.

Het verkopen of weggeven aan een persoon die het graag zal dragen is een geweldige optie. Je zou ook een klein kledingruilfeestje kunnen doen met vrienden en familie of op zoek kunnen gaan naar een aantal publieke exemplaren.

Wat je niet meer draagt kan het favoriete stuk van iemand anders zijn!

Doneren aan een kledingbank is ook een optie, maar wees voorzichtig met waar u doneert en of de kledingstukken nodig zijn om ergens te helpen waar ze daadwerkelijk aankomen – de gewone oude kledingcontainers zijn in principe geen goed idee. De gedoneerde kledingstukken komen niet op plaatsen waar ze nodig zijn, maar worden meestal verkocht aan landen met een lagere infrastructuur en vernietigen de lokale textielindustrie daar meer en meer.

De laatste stap is dus om gebruik te maken van alle kledingstukken die vernietigd worden en niet meer te dragen zijn, om ze in verschillende maten te knippen en te genieten van het feit dat je geen doeken meer hoeft te kopen.

Of natuurlijk: ga creatief te werk en doe wat upcycling of opknappen! De duurzaamste manier is natuurlijk het bewaren en hergebruiken van wat je hebt.

Kies altijd voor eerlijke kleding die in goede omstandigheden is gemaakt en van biologisch katoen. Zelf kleding van hoge kwaliteit kopen tegen een goede prijs kan in de eerlijke kleding webshop van ADUH.