Hyvesblog
Image default
Mode en Kleding

BH voor grote maten

BH voor grote maten

De gemiddelde cupmaat bij vrouwen is cup C. Toch is er een hele grote groep die hier ver onder zit, maar ook ver boven. Vooral de vrouwen met een grote cupmaat vinden het vaak ontzettend lastig om een geschikte bh te vinden. Vooral omdat de meeste doorsnee lingeriewinkels bh’s hebben die vaak niet verder gaan dan cup D of E. Voor een goede bh zijn ze dan vaak al genoodzaakt om online te kijken of naar een speciale winkel toe te gaan. Waar het tot enkele jaren geleden helemaal een uitdaging was om een geschikte bh te vinden voor grote maten, is dit de afgelopen jaren ontzettend verbeterd. Toch is het bij een grote maat belangrijk extra goed te kijken naar bepaalde zaken, welke dit zijn vertellen we je hier!

Materiaal

Wanneer je bent veroordeelt tot een bh met grote maat, dan zal de keuze voor materiaal een nog belangrijkere rol spelen. Omdat het gewicht van grote borsten simpelweg een stuk hoger is, is voldoende ondersteuning daarom dus ook extra belangrijk. Deze ondersteuning begint bij de keuze voor het juiste materiaal. Ondanks dat steviger materiaal een wat hoger prijskaartje heeft, zal je merken dat je na verloop van tijd een stuk prettiger loopt, dan wanneer je kiest voor goedkopere en dunnere kwaliteit. Ook is het goed te kijken naar een bh push up, want juist deze bh’s zijn goed ter ondersteuning bij zowel grote als kleinere borsten. 

Juiste maat

Hoe groter je borsten, des te belangrijker het is dat je kiest voor een goede maat. Vooral bij de grote maten zien we nog regelmatig dat er wordt gekozen voor een te kleine bh. Simpelweg, omdat het geheel dan eenvoudig kan worden gedragen. Toch is dit absoluut niet verstandig om te doen. Door een te klein bh te kiezen, zal je merken dat het een stuk minder prettig zit, waardoor je op lange termijn last kunt krijgen van je schouder, nek of rug. Dit heeft ermee te maken dat het gewicht niet op de juiste manier kan worden verdeeld.

Gebruik

Niet alleen is het belangrijk een goede bh te dragen tijdens de dagelijkse bezigheden. Ook is het tijdens bijvoorbeeld het sporten nog belangrijker om je borsten voldoende ondersteuning te bieden. Het dragen van een elomi bh zal dan niet voldoen zijn. Je zult dus wel degelijk moeten kijken naar een sportbh grote maat, zodat je zeker weet dat je voldoende ondersteuning biedt.