Hyvesblog
Image default
Eten en drinken

De lekkerste hapjes eten voor jouw gasten

De lekkerste hapjes eten voor jouw gasten

Je kent het vast wel, je krijgt visite en gaat daar eten en drinken voor halen. Wanneer je vriendinnen komen, valt een wijntje altijd wel in de smaak Hetzelfde geldt voor mannen en een kratje bier. Aan deze gezellige tijd mag echter geen eten ontbreken. Maar wat maak je nou voor de visite? Een paar chipjes en pinda’s is wel simpel. Velen gaan daarom voor de borrelplank. Hier lichten we verschillende opties toe. Zo heb jij de volgende keer de lekkerste hapjes eten voor jouw gasten.

 

De perfecte borrelplank

Het is de favoriet van heel Nederland: een rijk gevulde houtenplank met hapjes. Veelal is hierop kaas en worst te vinden. Naast de kaas kan je ook een dip zoals mosterddille toevoegen als extra’s. Met worst heb je vele opties. Verschillende soorten harde worst zoals fuet lust bijna iedereen. Ook plakjes worst vallen veelal in de smaak. Worstrolletjes gevuld met roomkaas kunnen ook niet ontbreken. Maar wat kan je nog meer toevoegen? Voornamelijk wordt ruimte opgevuld met komkommer, kipspiesjes, tomaten en olijven. Echter kunnen druiven ook een mooie aanvulling zijn. Tevens zijn verschillende soorten wraps een lekkere toevoeging. Kortom, met een borrelplank zit je nooit verkeerd. Iedereen lust wel wat.

 

Warme hapjes

Bij een feestje zijn warme hapjes ook weleens gewenst. Bij drank krijgen vele mensen namelijk honger. Hierdoor vallen warme hapjes enorm in de smaak. Daarbij denken vele mensen aan verschillende soorten bittergarnituur. Uiteraard is dit een goede en veilige keuze. Echter zijn er meer opties. Zo kan je zelf nachos maken met mais, hete saus, guacamole en kaas. Een ander voorbeeld is gehaktballetjes in zoutzuur- of satésaus. Deze soorten gerechten zijn eenvoudig te maken.

 

Hapjes voor vegetariërs of veganisten

Veel van de hiervoor genoemde opties bevatten vlees. Tegenwoordig zijn er echter zoveel mogelijkheden, dat een borrelplank zonder vlees ook mogelijk is. Met verschillende vegetarische en vegan hapjes kan iedereen genieten. Ook zijn bepaalde hapjes makkelijk aan te passen. Denk aan de nachos met plantaardige geraspte kaas. Een andere mogelijkheid is vegetarische bittergarnituur. Een wat lastiger geval is echter de borrelplank. Kaas en worst is hierop niet weg te denken. Ook al zijn hier ook plantaardige varianten van, hier zijn wat alternatieven. Het knapperige en smaakvolle van een borrelplank is ook te bereiken met groente en fruit. Voorbeelden zijn de toevoeging van paprika, wortels, komkommer, appel en druiven. Tevens zijn noten en stokbrood met dip een perfecte toevoeging.