Hyvesblog
Image default
Onderwijs

Dansworkshop op school

Dansworkshop op school

Dans, dé manier om jezelf te uiten zonder gebruik te maken van woorden. Dans staat boven de taal en wordt wereldwijd gebruikt als een manier van expressie. Dansen kan op veel verschillende manieren, iedereen heeft het weleens gedaan. Juist omdat dans zo veelzijdig is, is het een perfecte invulling voor een workshop op school. Met de juiste docent kan een op het eerste opzicht timide en stille klas omgetoverd worden tot een ware dansgroep. 

Wat is een dansworkshop?

Bij een dansworkshop op school duiken we in het diepe van een specifieke dansstroming. Afhankelijk van de workshopdocent worden de komende negentig minuten gebruikt om een klas leerlingen te laten ervaren hoe het voelt om te dansen. Afhankelijk van de dansstroming wordt er gewerkt volgens een bepaalde choreografie, natuurlijk wordt er hiermee rekening gehouden in hoeverre de leerlingen al danservaring hebben.

Waarom een dansworkshop?

Een dansworkshop biedt de kans voor leerlingen om zichzelf op een andere manier te leren uitten, het hoeft niet altijd met woorden en het mag best weleens op een creatieve manier. Bij een dansworkshop kennen we geen schaamte, wordt er niet gepest en heeft iedereen respect voor elkaar. Dit is de missie van elke dansdocent. Het is dan ook van uiterst belang een professionele workshopdocent voor de groep te hebben staan, deze heeft naast alle nodige danservaring ook de kennis om een groep saamhorigheid en respect te leren. Een echte dansdocent kan in negentig minuten een heel groot verschil maken in hoe de groep in toekomst met elkaar omgaat.

Streetdance

Bij een dansworkshop streetdance gaat het om een stoere, losbandige en creatieve
stroming binnen de danswereld. Het gaat hier niet om de perfecte pas, het perfecte ritme of de juiste kleding. Bij streetdance draait het allemaal om de tricks, stunts en de muziek.
Streetdance wordt veel gebruikt in films, series en echte dancebattles. Bij een workshop
streetdance leren de leerlingen de geschiedenis van de stroming, de basics en eventueel
meer gevorderde moves afhankelijk van de progressie van de les. Een echte streetdancer zal deze workshop begeleiden, de uitstraling van deze docent speelt hierdoor ook een grote rol in het verloop van een workshop. Een echte streetdancer herken je namelijk vrij snel.

https://kleinkunstig.nl