Hyvesblog
Image default
Bedrijven

4 tips tegen inbraak van slotenmakers in Roermond

Het afgelopen jaar heeft gemeente Roermond maar liefst 100 inbraken of poging tot inbraken gekend. De gemeente in Limburg staat in lijn met de criminaliteitscijfers van de gehele provincie. Slotenmakers in Roermond waarschuwen voor de criminaliteit, en raden aan enkele preventieve stappen te nemen. We nemen je mee in hun expertise, en geven je 4 tips om jouw woning te weren tegen inbraken!

Tip 1 – Ook bij korte uitstapjes, draai de voordeur dicht

Een van de populairste inbraakmethodes is al zo oud als het vak zelf. Via hengelen draaien inbrekers met een kleerhaak jouw klink aan de binnenkant open, om zo toegang tot jouw woning te verschaffen. Nog steeds is deze inbraakmethode veruit de succesvolste, terwijl je ertegen weren helemaal niet lastig hoeft te zijn. Het is voornamelijk belangrijk altijd af te sluiten, ook bij kleine uitstapjes. Zelfs als je buiten klink niet draait, zal hierdoor je binnen klink zich ook niet verroeren. Ga je niet de deur uit, maar sluit je wel af? Top! Vergeet alleen niet de sleutel van het slot te halen, hengelaars proberen deze namelijk ook wel eens uit het slot te halen met de kleerhaak methode.

Tip 2 – Installeer kwalitatieve deursloten

Goedkope deursloten zijn voor ervaren inbrekers geen waardige tegenstander. Met een tang halen deze professionals gemakkelijk de cilinder uit de deur, en zo heb je opeens geen enkele verdediging naar je woning meer. Kwalitatieve (cilinder)sloten zijn met stevig bouwbeslag bevestigd aan de deur en zijn zelfs voor de sterkste boeven niet los te krijgen. Een investering die het zeker waard is! Je lokale slotenmaker in Roermond kan jou advies op maat geven.

Tip 3 – Deel je vakantie pas achteraf

Een moderne manier van erachter komen wie wel of niet thuis is, is het bespioneren van social media accounts. Sta jij op je teenslippers in het zand? Dan heeft een inbreker dit al lang gezien en is hij/zij waarschijnlijk al op weg naar je dierbare spullen. Laat nooit op openbare social media accounts zien dat je een lange tijd niet thuis bent. Voel je toch echt de drang dit te delen? Doe het dan achteraf, of maak je profiel privé. Een vakantie is namelijk heel snel bedorven als je thuiskomt in een uit elkaar gehaalde woning.

Tip 4 – Zorg voor een bewoond uiterlijk bij afwezigheid

Je bent een langere tijd van huis, en deelt niks op social media of alleen op je privé profiel. Heel goed! Echter kun je jezelf nog beter weren door de indruk te geven dat er wel degelijk in je huis geleefd wordt. Zo kun je een vertrouwde buurman vragen de brievenbus te legen, kun je op zichtbare plekken geleefd uit laten zien, en kun je automatische schakelaars op je verlichting zetten die de lampen op zonsondergang aan zetten. Inbrekers op zoek naar een doelwit kiezen makkelijke prooien, en door eruit te laten zien alsof er in jouw huis geleefd wordt bescherm je je woning tegen een onaangekondigde aanval.

Voorkomen is niet alleen makkelijker dan genezen, maar ook goedkoper! Inbraakpreventie zorgt ervoor dat jouw woning niet interessant is voor inbrekers. Ga jij ermee aan de slag? Je lokale slotenmaker in Roermond helpt jou bij je preventie.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-roermond/