Hyvesblog
Image default
Kunst en Kitsch

Waar moet u aan denken bij het restaureren van een schilderij

Heeft u ook wel eens gedacht dat het te laten restaureren schilderij in uw bezit veel te lang aan de muur hangt? Dit is een bekend probleem onder mensen die hun schilderijen willen laten restaureren. Iedereen kan zien dat er wat aan moet gebeuren, maar het blijft toch moeilijk om die stap te zetten om er daadwerkelijk wat aan te doen. Bent u op zoek naar een stok achter de deur? Kijk dan naar alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Tal van bedrijven specialiseren zich in het restaureren van een schilderij of schilderijen, zoals Marquant uit Laren. Daarnaast kan ook de lijst gerestaureerd worden.

Hoe kiest u een restaurateur uit?

Zoals gezegd is het aanbod groot, maar hoe kiest u een geschikte restaurateur? Hier hangt het vooral af van de misstanden met uw schilderij. Niet alle schilderijen zijn hetzelfde en de schade verschilt natuurlijk ook heel vaak. De combinatie van het soort schilderij en type schade vormt een basis waarop u kunt gaan selecteren wat voor soort restaurateur u in huis wilt gaan nemen. Vaak is het bij een te restaureren schilderij zo dat er meerdere dingen mis zijn, let dus goed op of de expertise van uw restaurateur overeenkomt met het type schade, zodat u later niet voor nare verrassingen komt te staan.

Kies een gespecialiseerde restaurateur

Als het zelf uitzoeken van een geschikte restaurateur toch lastig blijkt te zijn, dan kunt u toch altijd kiezen voor een van de beste opties. Als u kiest voor Marquant uit Laren, dan kunt u verzekerd zijn van een professionele behandeling van uw schilderij. Zij hebben de expertise in huis om verschillende type restauraties door te voeren, waaronder de restauratie van de lijst. Wat voor schade u ook heeft aan uw schilderij, bij dit prestigieuze bedrijf kunnen ze er hoogstwaarschijnlijk mee uit de voeten. Laat dat beschadigde schilderij waar u al zo lang tegenaan kijkt niet langer uw woonkamer ontsieren en laat het restaureren.

https://www.marquantkunsthandel.nl/