Hyvesblog
Image default
Auto's en Motoren

Volkswagen Touran occasion, de eerste VW met Park Assist

Tip: als je het even niet meer weet in je zoektocht naar een geschikte occasion, check dan eens een autoblog. Daar vind je meestal wél de inspiratie die nodig is om tot een verrassende keuze te kunnen komen. Zo kwam jij op het spoor van de Volkswagen Touran occasion. En daar was je zelf niet meteen opgekomen.

Gemaakt op een onderstel van de Golf V

En dus rijd jij nu rond in een Volkswagen Touran occasion, met speciale dank dus aan het autoblog. De Volkswagen Touran is een midi MPV die in 2003 voor het eerst aan het grote publiek getoond werd en die is gemaakt op een onderstel van de Golf V. In de Volkswagen Touran heb je de beschikking over vijf of zeven zitplaatsen. De Touran van Volkswagen dankt haar naam overigens aan de combinatie van Touring en Sedan. De VW Touran kreeg in 2006 een facelift. De auto moest beter aansluiten bij de rest van de familie die Volkswagen heet.

De eerste VW die beschikte over ParkAssist

De VW Touran was overigens de eerste Volkswagen die beschikte over Park Assist, een parkeerhulp in goed Nederlands. Een Volkswagen Touran occasion kopen kan betekenen dat je een Cross Touran hebt aangeschaft. Deze uitvoering staat 12 millimeter hoger op de wielen, heeft een mooie chromen grille, 17 inch lichtmetalen velgen en zwart omlijnde koplampen. Wat ook opvallend is aan de Volkswagen Touran is dat de MPV bijzonder zuinig is, zeker afgezet tegen de concurrenten in de vorm van de Renault Scénic en de Opel Zafira. En die zuinigheid gaat niet ten koste van de prestaties. De in Wolfsburg gemaakte auto is er in onder meer een 2.0 16V FSI benzinemotor met 150 PK maar ook in een dieseluitvoering van 2.0 TDI met liefst 170 PK.