Hyvesblog
Image default
Woning en Tuin

Vereisten voor inbouwspots voor de badkamer

Het uitzoeken van verlichting voor de badkamer is niet altijd even eenvoudig. Het soort verlichting is vooral afhankelijk van de badkamerstijl en of er ook ramen in de badkamer aanwezig zijn. Dit is namelijk lang niet altijd het geval. In dat geval heeft u goede algemene verlichting nodig, maar ook sfeerverlichting. De badkamer blijft immers een plek om te ontspannen. Met inbouwspots voor de badkamer zit u altijd goed.

 

Denk aan waterdichte inbouwspots

Kiest u inbouwspots voor de badkamer? Dan weet u dat hier altijd veel vocht aanwezig is. Wettelijk gezien moet badkamerverlichting waterdicht zijn, dus ook inbouwspots voor de badkamer. Hoe kunt u dit zien? Door op de IP-waarde te letten die altijd op de verpakking staat beschreven. De IP-waarde geeft twee waardes aan, namelijk hoe beschermd uw inbouwspot is tegen stof én tegen vocht. Met een lage IP-waarde zal uw inbouwspot niet tot spatwaterdicht zijn, terwijl een hoge IP-waarde aangeeft dat uw inbouwspots goed waterdicht zijn.

 

Badkamerzones

Niet in uw gehele badkamer zijn inbouwspots nodig die volledig waterdicht moeten zijn. Er zijn plekken in uw badkamer waar de inbouwspots vooral spatwaterdicht moeten zijn en er zijn plekken waar waterdichte spots niet nodig zijn. U kunt daarbij de badkamer indelen in zones. Zo weet u exact in welke mate op bepaalde plekken uw inbouwspots waterdicht moeten zijn.

• Zone 1: direct boven natte ruimtes. Inbouwspots moeten waterstraaldicht zijn. • Zone 2: ruimtes tot 60 centimeter rondom natte ruimtes. Spots moeten spatwaterdicht zijn. • Zone 3: ruimtes op meer dan 60 centimeter afstand van natte ruimtes. Geen directe eisen. Inbouwspots voor de badkamer kunt u overigens ook als inbouwspots voor buiten gebruiken. Buiten wilt u namelijk ook dat uw verlichting goed tegen vocht is beschermd.

 

Diverse soorten badkamer inbouwspots

Er is een grote keuze uit diverse soorten spots voor uw badkamer. Wilt u grote inbouwspots of misschien mini inbouwspots? Mini inbouwspots zijn heel handig als u te weinig inbouwruimte heeft en ideaal voor het creëren van een sterrenhemel in uw badkamer. Daarnaast heeft u de keuze uit vierkante, ronde of rechthoekige inbouwspots in allerlei kleuren en materialen. Zo heeft uw altijd inbouwspots die bij het design van uw badkamer passen.

https://www.ledspot-planet.com/inbouwspots/inbouwspots-voor-de-badkamer/