Hyvesblog
Image default
Hobby en vrije tijd

Spirituele ontwikkeling

Spirituele ontwikkeling is eigenlijk niks meer dan jezelf ontdekken. Mensen doen er soms vrij zwevend over, maar het kan je helpen te ontdekken wie je bent en wat je wilt. Als je begint met je spirituele ontwikkeling kan je vragen aan jezelf stellen, zoals wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik uit het leven? Wat is mijn doel? Dit zijn allemaal vragen die we allemaal wel eens aan ons zelf stellen, maar veel mensen doen er helaas niet veel mee. We zien wel de laatste jaren een stijging in mensen die er meer interesse in krijgen en gaan mediteren en proberen wat spiritueler te leven. In deze blog lees je hier meer over.

Meditatie

Meditatie kan een sterke techniek zijn om je te helpen bepaalde vragen te beantwoorden. Bij mediteren ga je jezelf leren op het moment te focussen. Dit doe je door 5,10 of 20 mintuten lang te mediteren en je focus op je ademhaling te leggen. Als je dit goed doet kan je meer focus halen door je dag en rustiger blijven in moeilijke situaties. Van een keer mediteren zal je deze voordelen en alle andere voordelen die erbij komen kijken niet merken. Maar door het consequent dagelijks te doen en jezelf die tijd voor jezelf te gunnen zal je deze voordelen wel gaan merken.

 

Cursus spirituele ontwikkeling

Voor veel mensen kan het vrij moeilijk te zijn om zich hier toe te zetten en te beginnen. Als je er niet in gelooft of het maar zweverig vindt is dat vrij begrijpelijk, maar zoiets moet jezelf ervaren en proberen. Door een cursus in spirituele ontwikkeling te doen wordt je in een omgeving gezet die hier speciaal voor gemaakt is en ben je omringt door mensen die er met hetzelfde doel zijn.

https://www.vianovalis.nl/cursus-spirituele-ontwikkeling/