Hyvesblog
Image default
Gezondheid

New Year, New Me! Maar hoe hou je je voornemens vol?

Het is deel van de traditie geworden, tijdens de feestdagen in december volop zondigen met eten en drinken omdat je de goede voornemens hebt om vanaf 1 januari echt alles anders te doen. Dat klinkt als een mooi plan. Nu maar hopen dat je het volhoud. In dit blog beschrijf ik daarom 3 tips hoe je social media kunt gebruiken om jouw goede voornemens langer dan 1 dag of week vol te houden. Zo worden en blijven we allemaal de allerbeste ik in 2022.

Deel je voornemen met jouw omgeving

In januari begin je met Dry January je gezondere levensstijl, waar natuurlijk updates online van moeten worden verspreid via social media. Even een fotootje van een 0.0 %  op de zaterdagavond op Instagram, of een verslag van jouw 3.3. kilometer lange rondje hardlopen op Facebook. Je hoort natuurlijk graag hoe goed je bezig bent, en je mag zeker trots zijn op jouw prestaties. Deze positieve media aandacht of free publicity motiveert je om door te gaan. Je verhoogt hiermee ook de sociale druk die jou kan helpen als het even moeilijk gaat.

Ontvang steun van jouw naasten

Maar het delen op social media heeft nog meer voordelen. Doordat jouw vriendengroep en familie ziet dat je gestopt bent met roken, drinken of overmatig eten, kunnen zij ook rekening met je houden. Ze zullen minder snel je een sigaret aanbieden of een korting bon voor de plaatselijke snackbar sturen. Echte vrienden steunen je namelijk bij het behalen van jouw doelen.

Visualiseer je voornemen

Door foto’s van jouw beginmoment  en activiteiten online te plaatsen visualiseer je je voornemen en progressie. Wat je ook kunt motiveren om het vol te houden. Het werkt net zoals een positief geheugensteuntje. Als je terugziet hoe je in het begin uitzag, dan wil je niet meer terug maar wil je doorgaan. En als je er ook nog bij schrijft waarom je dit voornemen wilt behalen, wordt je intrinsieke motivatie ook zichtbaar.

https://jenniferdelano.nl/free-publicity/