Hyvesblog
Image default
Vakantie

Maak een eigen B&B in Twente

Droom je van een eigen B&B in  Twente en heb je veel ruimte? Overweeg dan eens om een groepsaccommodatie te beginnen. De vraag naar B&B in Twente voor groepen is groot. Als je het goed aanpakt, kun je een bijzonder succesvol bed en breakfast uitbouwen. Een paar tips.

Tips voor een goede B&B in Twente

Veel groepsaccommodaties zijn tamelijk ‘basic’ en hebben de uitstraling van een vakantiehuis. Je kunt je dus onderscheiden door meer luxe te bieden en je groepsaccommodatie de uitstraling van een bed & breakfast te geven.Het is ideaal als er groepen van verschillende grootte in je accommodatie terechtkunnen. Veel groepen zoeken een accommodatie met aparte slaapkamers en eigen sanitair, liefst gekoppeld aan de gezamenlijke centrale ruimte.  Groot pluspunt voor je groepsaccommodatie is een volledig uitgeruste centrale keuken waar groepen hun eigen maaltijden kunnen bereiden. Een woonkamer met grote eettafel erbij is helemaal mooi. Maak indien mogelijk een terrein bij de B&B in Twente waar jong en oud zich kan uitleven, zoals een voetbal- of volleybalveld. Dit is ideaal voor vriendengroepen en familie-uitjes. Plaats ook een paar speeltoestellen of maak een speeltuintje. Op die manier spreek je ook gezinnen met kleine kinderen aan.

Service in de B&B Twente

Het regelen van een groepsuitje is een hele klus voor de organisatoren. Zij stellen het bijzonder op prijs als jij ze als B&B-eigenaar kunt ‘ontzorgen’ door een volledige en uitstekende service te bieden. Veel groepsaccommodaties vragen een extra vergoeding voor beddengoed. Je onderscheidt je positief als bij jouw B&B Twente  je de bedden mooi opmaakt en dit meeneemt in de prijs, zoals gebruikelijk in een bed & breakfast. Bied ontbijt aan en laat je gasten zelf bepalen of ze hier gebruik van willen maken. Voor groepen is het prettig als je bij de prijs van het ontbijt rekening houdt met het aantal gasten. Met deze tips kun je een geslaagde B&B Twente opzetten.