Hyvesblog
Image default
Vakantie

De 5 Meest Unieke Stranden in Bulgarije die je zeker moet bezoeken

Als je op zoek bent naar een goedkope zomervakantie die meer te bieden heeft dan enkel prachtige stranden, dan is Bulgarije de plek om naartoe te gaan. De stranden in Bulgarije liggen aan de Zwarte Zee zijn zeer gevarieerd. Zo heb je gezinsvriendelijk stranden, anderen zijn populair om hun feesten en dan heb je er die zeer geïsoleerd liggen en ongerept zijn. Hieronder is onze lijst met de beste stranden van Bulgarije.

Top 5 stranden in Bulgarije:

Laten we eens kijken naar de 5 mooiste stranden van Bulgarije die je niet mag missen. Een bezoek aan deze stranden zal je vakantie nog mooier maken.

Marina Dinevi

In het dorp St Vlas is Marina Dinevi een jachthaven en een resortcomplex. Het is een hotspot voor de welgestelden en beroemdheden, met een overvloed aan hotels, kuuroorden en restaurants van topklasse. Het schone water van het zandstrand is bekroond met de Blauwe Vlag.

Op dit strand kan je een mooie dag doorbrengen en ’s avonds genieten van de perfecte zonsondergang. Als je op zoek bent naar ontspanning en comfort is dit de perfecte plek om te bezoeken.

Smokinya Strand

Dit strand, dat dicht bij Sozopol ligt, is een populaire zomerbestemming voor kampeerders. Huur een auto bij een autoverhuurdienst en ga met tent en auto kamperen aan dit strand. Op deze site vindt u meer informatie over autoverhuur: https://www.autoprio.nl/. Aan het strand bevinden zich enkele bars en het water is rustig en ondiep. Smokinya is een favoriet onder tieners en gezinnen. Het is er zeer veilig voor jonge kinderen en families.

Veleka Strand, Sinemorets

Sinemorets is een klein dorp in het uiterste zuiden van de kuststreek van Bulgarije. Het was tot voor kort een zomerbasis voor gezinnen die hier elke vakantie kwamen. De laatste jaren is het echter een beroemde hangplek geworden voor de jonge kunstenaars uit Sofia.

Op het hoofdstrand, Butamyata, zal je dan ook een ontspannen en verfrissende sfeer aantreffen. Een ander strand, waar de Veleka-rivier in zee uitmondt, ligt op korte loopafstand. Dit strand heeft geen faciliteiten en is deels een nudistenstrand.

Golden Sands Strand

Het is een ander mooi strand in Bulgarije, dit keer in de buurt van een natuurreservaat. Het is een populair strand voor jongeren die hier het liefst feesten en bijeenkomsten houden.

Omdat het iets noordelijker ligt dan de andere stranden, is de watertemperatuur er gewoonlijk iets koeler. Het is groot strand dat al eens gebruikt wordt door mensen die een evenement willen organiseren. Als je ooit Bulgarije bezoekt is dit een strand dat je niet mag missen. Om het strand te bereiken, is het hebben van een auto zeer handig. In Bulgarije zijn veel verschillende autoverhuurdiensten die aan een goede prijs een auto’s verhuren. Vergeet ook niet om de autoverhuurbedrijven te vergelijk, zodat je de beste huurauto kan kiezen.

Sunny Beach

Sunny Beach is de beste feestbestemming aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust in de zomer, omdat het veel faciliteiten en watersportmogelijkheden heeft. Het staat bij Europese toeristen bekend om de verscheidenheid aan nachtclubs die je nacht kunnen opvrolijken. Er zijn ook veel optredens van muzikanten in de nabijheid van het strand

Conclusie

Enkele van de beste stranden die je tijdens je verblijf in Bulgarije moet bezoeken, zijn hierboven beschreven.  Dit zijn het soort stranden die je niet mag missen omwille van hun uitzonderlijke schoonheid. Om de verschillende stranden te bezoeken moet u een auto huren. Zorg ervoor dat je de autoverhuurdiensten goed vergelijkt voordat je een auto huurt en zo geniet van een geweldige vakantie in Bulgarije.

https://www.autoprio.nl